No čili pulvera un citiem garšaugiem un garšvielām pagatavojiet pikantu cūkgaļas kotletes berzējumu. Pēdējās 2 gatavošanas minūtēs apsmērējiet ar pikanti saldo glazūru. Šīs kotletes mēs baudījām ar sautētiem cukini un tvaicētiem baltajiem rīsiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 tases ūdens
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes baltā cukura
4 cūkgaļas karbonādes gabaliņi ar kauliem, apmēram 3/4 cm biezas
1 tējkarote čili pulvera vai pēc garšas
1 tējkarote sīpolu pulvera
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes balto piparu
Glazūra:
½ glāzes aprikožu
3 ēdamkarotes mērces
1 (1 cm) gabaliņš ingvera saknes, nomizota un sarīvēta
2 daiviņas sasmalcinātu ķiploku
1 ½ tējkarotes Āzijas čili un ķiploku mērces
½ vidēji liela laima, izspiesta no sulas
kulinārijas aerosols
2 ēdamkarotes smalki sasmalcinātu svaigu pētersīļu
Pirmais pagatavošanas solis:
Pievienojiet ūdeni, sāli un cukuru bļodā, visu samaisiet. Pievienojiet cūkgaļas kotletes, pārklājiet ar maisījumu un atstājiet ledusskapī vismaz uz 2 stundām vai līdz 4 stundām.
Otrais pagatavošanas solis:
Izņemiet cūkgaļas karbonādes gabaliņus no sālījuma. Atlikušo sālījumu izmetiet. Nosusiniet kotletes ar papīra dvieļiem un novietojiet uz šķīvja vai griešanas dēlīša.
Trešais pagatavošanas solis:
Nelielā bļodiņā sajauciet čili pulveri, sīpolu pulveri, sāli un baltos piparus. Sadaliet 1/2 maisījuma starp 4 kotletēm un visu apvijājiet, lai pārklātu visu virsmu. Apgrieziet kotletes un atkārtojiet šos soļus. Ļaujiet kotletēm nostāvēties istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Tikmēr vidēji lielā, mikroviļņu krāsnij paredzētā bļodā sajauciet aprikožu augļu maisījumu, mērci, ingveru, ķiploku, čili-ķiploku mērci un laima sulu.
Piektais pagatavošanas solis:
Mikroviļņu krāsnī 3 minūtes uz augsta ieslēguma ielieciet maisījumu, 1,5 minūtē maisījumu maisot.
Lasi vēl:4 zvaigžņu zīmju pārstāvjiem 2025. gads ienesīs svaigumu viņu dzīvēs
Sestais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet gaisa fritieri līdz 400 grādiem, ja ražotājs to iesaka. Apvijājiet katru gaļas gabalu ar garšvielām un apsimidziniet ar cepšanas aerosolu.
Septītais pagatavošanas solis:
Ievietojiet kotletes gaisa fritētājā vienā slānī un cepiet gaisā 8 minūtes, pēc 4 minūtēm pagriežot uz otru pusi.
Astotais pagatavošanas solis:
Apsmērējiet gaļu ar sagatavoto glazūru un cepiet gaisā, līdz cūkgaļas centrā vairs nav sārtums, 2 līdz 3 minūtes. Centrā ievietotajam termometram uzreiz nolasāmajam termometram jāparāda 145 grādi.
Devītais pagatavošanas solis:
Apkaisiet gaļu ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pasniedziet ar glazūru.