Pikanta gaisa fritē cūkgaļas karbonāde ar aprikožu glazūru

No čili pulvera un citiem garšaugiem un garšvielām pagatavojiet pikantu cūkgaļas kotletes berzējumu. Pēdējās 2 gatavošanas minūtēs apsmērējiet ar pikanti saldo glazūru. Šīs kotletes mēs baudījām ar sautētiem cukini un tvaicētiem baltajiem rīsiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

4 tases ūdens

2 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes baltā cukura

4 cūkgaļas karbonādes gabaliņi ar kauliem, apmēram 3/4 cm biezas

1 tējkarote čili pulvera vai pēc garšas

1 tējkarote sīpolu pulvera

½ tējkarotes sāls

¼ tējkarotes balto piparu

Glazūra:

½ glāzes aprikožu

3 ēdamkarotes mērces

1 (1 cm) gabaliņš ingvera saknes, nomizota un sarīvēta

2 daiviņas sasmalcinātu ķiploku

1 ½ tējkarotes Āzijas čili un ķiploku mērces

½ vidēji liela laima, izspiesta no sulas

kulinārijas aerosols

2 ēdamkarotes smalki sasmalcinātu svaigu pētersīļu

Pirmais pagatavošanas solis:

Pievienojiet ūdeni, sāli un cukuru bļodā, visu samaisiet. Pievienojiet cūkgaļas kotletes, pārklājiet ar maisījumu un atstājiet ledusskapī vismaz uz 2 stundām vai līdz 4 stundām.

Otrais pagatavošanas solis:

Izņemiet cūkgaļas karbonādes gabaliņus no sālījuma. Atlikušo sālījumu izmetiet. Nosusiniet kotletes ar papīra dvieļiem un novietojiet uz šķīvja vai griešanas dēlīša.

Trešais pagatavošanas solis:

Nelielā bļodiņā sajauciet čili pulveri, sīpolu pulveri, sāli un baltos piparus. Sadaliet 1/2 maisījuma starp 4 kotletēm un visu apvijājiet, lai pārklātu visu virsmu. Apgrieziet kotletes un atkārtojiet šos soļus. Ļaujiet kotletēm nostāvēties istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes.

Ceturtais pagatavošanas solis:

Tikmēr vidēji lielā, mikroviļņu krāsnij paredzētā bļodā sajauciet aprikožu augļu maisījumu, mērci, ingveru, ķiploku, čili-ķiploku mērci un laima sulu.

Piektais pagatavošanas solis:

Mikroviļņu krāsnī 3 minūtes uz augsta ieslēguma ielieciet maisījumu, 1,5 minūtē maisījumu maisot.

Lasi vēl:4 zvaigžņu zīmju pārstāvjiem 2025. gads ienesīs svaigumu viņu dzīvēs

Sestais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet gaisa fritieri līdz 400 grādiem, ja ražotājs to iesaka. Apvijājiet katru gaļas gabalu ar garšvielām un apsimidziniet ar cepšanas aerosolu.

Septītais pagatavošanas solis:

Ievietojiet kotletes gaisa fritētājā vienā slānī un cepiet gaisā 8 minūtes, pēc 4 minūtēm pagriežot uz otru pusi.

Astotais pagatavošanas solis:

Apsmērējiet gaļu ar sagatavoto glazūru un cepiet gaisā, līdz cūkgaļas centrā vairs nav sārtums, 2 līdz 3 minūtes. Centrā ievietotajam termometram uzreiz nolasāmajam termometram jāparāda 145 grādi.

Devītais pagatavošanas solis:

Apkaisiet gaļu ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pasniedziet ar glazūru.

 

Leave a Comment