Policisti nošķir vīrieti un nosaka viņam tuvošanās aizliegumu dzīvesbiedrei, kuru gadiem sitis

21. oktobrī pulksten 00.15 Rīgas pašvaldības Pol***ja saņēma informāciju par kādu ģimenes konfliktu Aleksandra Čaka ielas apkaimē. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības Pol***jas Latgales pārvaldes autopatruļa.

Policisti norādītajā adresē sastapa divas sievietes. Viena no viņām pastāstīja, ka notikuma dienā pie viņas atnākusi ciemos draudzene. Abas virtuvē atkorķējušas alkoholisko dzērienu, turpat apsēdušās un sākušas viena otrai izkratīt sirdi. Tobrīd mājās atnācis izsaucējas dzīvesbiedrs manāmā alkohola reibumā un ieraudzījis, ka pie mīļotās atnākusi ciemos draudzene. Vīrietis par notiekošo bijis pārskaities un mīļotās draudzeni satvēris ar abām rokām aiz kakla, pacēlis gaisā un licis pamest viņa dzīvokli. Pēc tam no dzīvokļa viņš izmetis arī savu dzīvesbiedri.

Policisti devās uz norādīto dzīvokli. Tā durvis atvēra izsaucējas dzīvesbiedrs. Kungs sākotnēji noliedza, ka sieviete dzīvojot viņam piederošajā dzīvoklī, lai gan visapkārt bija redzamas izsaucējas mantas.

Bravūrīgajam kungam izskaidrots, ka viņa dzīvesbiedre var vērsties ar iesniegumu policijā par varmākas nošķiršanu, tādējādi viņam nāksies uz laiku pamest dzīvokli neskatoties uz tā īpašumtiesībām.

Vīrietis par notiekošo smīkņāja un vairākas reizes mīļotajai noteica, ka viņa pēc 12 gadu kopdzīves dzīvoklī nekas neesot.

Pārrunu laikā atklājās, ka sieviete jau vairākkārt cietusi no dzīvesbiedra. Tomēr līdz šim viņa ar sasitumiem un lūzumiem vērsusies tikai pie ģimenes ārsta. Izsaucēja atklāja, ka dzīvesbiedrs rīta pusē viņu esot spārdījis ar kājām, bet pēc tam mierīgi devies savās darīšanās. Izsaucēja policistiem parādīja, ka viņai uz abām rokām milzīgi zilumi. Savukārt vakarā viņa saņēmusi sitienu arī pa kaklu. Cietusī atzina, ka ir pārāk ilgi klusējusi par mīļotā rīcību un vēlas, lai nu viņš tiktu saukts pie atbildības.

Policisti dežūrdaļā pieņēma pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret varmāku. Vienlaikus noteikts 200 metru tuvošanās aizliegums, kā arī izsniegts lēmums par cietušās nosūtīšanu uz tiesas medicīnas ekspertīzi. Līdz ar to atkarībā no miesas bojājumu pakāpes tiks uzsākta administratīvā lietvedība vai kriminālprocess.

Sieviete paskaidroja, ka viņasprāt astoņas dienas ir pietiekams laiks, lai mierīgi sakravātu savas mantas un netraucēti izvāktos no vardarbīgā vīrieša dzīvokļa. Taču vienlaikus viņa informēta par iespēju nošķiršanas termiņu pagarināt tiesā.

Pēc lietvedības nodrošināšanas personas tika aizvestas atpakaļ uz viņu dzīvesvietu, kur bravūrīgais kungs savāca savas pirmās nepieciešamības mantas un devās šo laiku pavadīt pie paziņas.

Leave a Comment