PROGRESĪVIE: korupcijai nav tautības

Politiskās partijas PROGRESĪVIE Rīgas nodaļa aicina savus biedrus un atbalstītājus nedēļas nogalē nepakļauties provokācijām un neiesaistīties ne partijas “Saskaņa” organizētajos publiskajos Nila Ušakova atbalsta mītiņos, ne piedalīties iespējamajos pret protesta pasākumos, kas tika plānoti tajā pašā dienā.

To, ko rīdzinieki nojauta jau ilgstoši, beidzot aizvien skaidrāk apliecina arī tiesībsargājošās iestādes. Nesaimnieciska un koruptīva Rīgas domes vadība jau ilgstoši ir pārvaldījusi mūsu valsts galvaspilsētu. Amatpersonu un varai pietuvināto uzņēmēju aizturēšanai un apcietināšanai sekojusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierašanās Rīgas domes priekšsēdētāja mājā Mežaparkā. Tik tikko savu atzinumu par daudzmiljonu izšķērdību savā ziņojumā par Rīgas domes transporta infrastuktūru ir sniegusi arī Valsts kontrole. Visbeidzot, jau pavisam drīz gaidāma arī Ģenerālprokuratūras iesaiste Rīgas pašvaldības darbības izmeklēšanā.

Mārtiņš Kossovičs, PROGRESĪVO Rīgas nodaļas vadītājs: “Sabiedrība sagaidītu, ka šādā mirklī Nils Ušakovs uzņemtos pilnu atbildību par savu darbību un atkāptos, kamēr tiesībsargājošās institūcijas pabeigtu savu izmeklēšanas darbu. Tomēr noticis ir pretējais. Partijas “Saskaņa” līderis ir izvēlējies izmantot iespēju un izspēlēt etnisko kārti, aicinot atbalstītājus iziet ielās, provocējot un raisot naidu sabiedrībā. Šo mirkli, protams, steidz izmantot arī ilgstošie “Saskaņas” sabiedrotie, kuri provocējoši diskutē par iespēju rīkot pretēju protesta pasākumu turpat pie Rātsnama. Mēs vēlamies uzsvērt, ka korupcijai nav tautības!”

PROGRESĪVO Rīgas nodaļa aicina N. Ušakovu uzsākt patiesu sadarbību ar izmeklēšanas darbu veicējiem, un nemusināt sabiedrību, piesedzoties aiz etniskās diskriminācijas plīvura.

Leave a Comment