Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 125 g saldkrējuma sviesta
- 1 glāze magoņu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 glāze kviešu miltu
Kā gatavot:
1. Magones 5 minūtes pavāra un ļauj briest verdošā ūdenī zem vāciņa 20 minūtes. Tad izsijāt caur sietu.
2. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu, pievieno magones ar cepamo pulveri, pēc vēlēšanās – arī riekstus un rozīnes.
3. Atsevišķi sakuļ olu baltumus līdz gaisīgām putām un uzmanīgi iecilā mīklā.
4. Ieklāj mīklu ietaukotā pannā un cep 30-40 minūtes 180 grādos.
5. Atdzesē un pasniedz.
Avots: