Recepte: Pašu rokām gatavota kukurūzas maizīte ar sieru

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Kukurūzas milti – 150 g,

  • Kviešu milti  – 150 g,

  • Piens – 1,5 glāzes,

  • Olas – 2 gab.,

  • Sāls – 1 tējkarote,

  • Irdinātājs – 10 grami,

  • Cietais siers – 100 g,
  • Karsēts sviests –  70. g.

1

Cepeškrāsni uzsildiet līdz 180 C temperatūras. Sviestu izkausējiet uz plīts vai mikroviļņu krāsnī un atdzesējiet. Kukurūzas miltos pielejiet klāt siltu pienu un atstājiet uz 10 minūtēm. Bļodā izsijājiet kviešu miltus, pievienojiet sāli, irdinātāju un samaisiet.

2

Sarīvējiet sieru uz smalkās rīves. Kviešu mīklas bļodā pārlieciet kukurūzas miltu masu  un samaisiet. Pēc tam pievienojiet izkausētu sviestu un sieru, un atkal samaisiet.

3

Kārtīgi sakuliet olas un pievienojiet mīklai, samaisiet visu.

4

Nelielu cepamo formu sasmērējiet ar sviestu vai ieklājiet cepamo papīru. Pārlejiet mīklu formā un cepiet 20 – 25 minūtes.

5

Pārbaudiet ik pa laikam vai gatava ir maizīte, maize jāņem ārā no cepeškrāsns tad, kad tā ir izcepusies sausa.

6

Lai labi garšo! 

Avots: www.passsion.ru

Leave a Comment