Recepte: Piena zupa ar dārzeņiem

Šī vieglā zupa, tāda krāsaina un spilgtā, gandrīz kā pavasara, un ļoti ātri var pagatavot. Zupas treknumu var regulēt, palielinot vai samazinot pievienotā piena daudzumu. Bet saldētos dārzeņus var apmainīt pret koncervētiem. 

Mums būs nepieciešams: 

  • 800 ml piena
  • 2 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 150 grami saldēto zirņu
  • 150 grami saldētās kukurūzas 
  • 1 ēdamkarote miltu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai
  • Zaļumi pasniegšanai 

Kastrolī ar biezu apakšdaļu uzvāriet augu eļļu. Sīpolus sīki sagrieziet un eļļā apcepiet līdz tie kļūst mīksti. Burkānu sagrieziet kubiciņos un pievienojiet kastrolī pie sīpoliem, cepiet, maisot, vēl kādas 3-4 minūtes. 

Uz dārzeņiem uzveriet miltus un maisot cepiet vēl 1 minūti.

Kastrolī ielejiet pienu un vāriet, maisot, kamēr piens uzvārās. Nomizotu kartupeli sagrieziet sīkos kubiciņos. Pievienojiet kartupeļa kubiciņus kastrolī, uzlieciet vāku un vāriet uz lēna uguns līdz kartupelis nogatavojas. Tiklīdz kartupelis pilnīgi novārīsies, tā uzreiz pievienojiet zirnīšus ar kukurūzu, pievienojiet sāli un piparus. 

Vāriet vēl 1-2 minūtes uz lēna uguns. Pasniedziet zupu ar sasmalcinātiem zaļumiem. 

 

Avots: passion.ru 

 

Leave a Comment