Reta burvestība no Vangas: “Izmet no savas mājas 3 lietas, tad paņem olu…”

 

Ceremonijai viņai vajadzēja: vistas olu, trīs monētas (katra 10 centi), trīsstūrveida bļodu un trīs baznīcas sveces, kas pirktas iepriekšējā dienā baznīcā. Draudzene nolika monētas ar ērgli uz leju trauka stūros, uzlika uz tām sveces un vidū ielika olu.

Kad viss bija gatavs, draudzene tieši 33 reizes izlasīja šīs rindas: “Baltā vista dzidrajā izcirtumā dēja olu, bet vista izdēja naudas olu, un pielika vēl naudu. Un tas, kurš paņems šo olu un ēdīs to, kļūs bagāts un nekad nezinās slikta. Es, Dieva kalps [tavs vārds], gāju cauri izcirtumam, atradu olu, ēdu to un pateicos mūsu Kungam par sūtīto dāvanu. Tagad bagātība mani nepametīs. Āmen.”

 

Rituāla beigās draudzene nolika pie plīts sveces, cieti izvārīja olu, sasita to uz pieres un teica šādus vārdus: “Es salaužu olu sev, visus labumus ņemu sev.”

Ja tas nebūtu stāsts par man tuvu draudzeni, es nekad nebūtu ticējusi šādiem brīnumiem. Starp citu, viņas vīrs nesen saņēma lielu piemaksu pie algas… Sakritība? Nedomājiet!

Neskatoties uz to, ka bulgāru gaišreģe vairs nav mūsu vidū, viņas zināšanas joprojām palīdz cilvēkiem. Vangas burvestības un rituāli mazina naudas trūkumu un dāvā veiksmi visos centienos.

 

Neaizmirstiet dalīties ar šo rakstu ar draugiem!

Leave a Comment