Nav nepieciešama ne atlaidināšana, ne konfekšu termometri, un vienīgais gatavošanas laiks ir dažas sekundes mikroviļņu krāsnī. Lai gan to pagatavošana ir vienkārša, gatavais produkts ir tik iespaidīgs, ka ģimene un draugi vienmēr jūtas īpaši, saņemot kastīti.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 tases pūdercukura (227 g)
4 ēdamkarotes nesālīta sviesta, izkausēta.
(1/2 kārbas) saldināta iebiezināta piena
1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1 glāze kokosriekstu pārslu (saldinātu vai nesaldinātu)
1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu
2 1/2 glāzes šokolādes aromatizētu kūstošo vafeļu (piena šokolādes vai tumšās šokolādes).
Papildinājumi pēc izvēles:
Sasmalcināti pekanrieksti
kokosriekstu pārslas
Smilgas
Pirmais pagatavošanas solis:
Pievienojiet pūdercukuru, izkusušo sviestu, saldināto iebiezināto pienu un vaniļu vidēji lielā bļodā un saputojiet līdz pilnīgai sajaukšanai. Ar lāpstiņu viegli iemaisiet kokosriekstu pārslas un sasmalcinātus pekanriekstus. Pārklājiet maisījumu ar plastmasas plēvi un atstājiet ledusskapī vismaz uz 20 minūtēm.
Otrais pagatavošanas solis:
Izklājiet lielu cepamo lapu ar pergamenta papīru. Ar nelielu cepumu mērcīti vai tējkaroti uzberiet daļu maisījuma plaukstā. Uzmanīgi izrullējiet to bumbiņā un novietojiet uz pergamentu izklātas cepšanas loksnes. Neuztraucieties par to, vai tas ir ideāli – šokolādes pārklājums palīdzēs nosegt nevienmērīgos plankumus. Ja maisījums kādā brīdī kļūst pārāk silts, ielieciet to uz dažām minūtēm ledusskapī.
Atkārtojiet ar atlikušo maisījumu. Atdzesējiet bumbiņas ledusskapī vismaz 30 minūtes.
Trešais pagatavošanas solis:
Šokolādes aromatizētās kūstošās vafeles vienmērīgi sadaliet divās mazās vai vidēja lieluma bļodiņās, kas piemērotas mikroviļņu krāsnij.
Izņemiet konfekšu bumbiņas no ledusskapja. Ievietojiet zobu bakstāmo vienas bumbiņas centrā un uzmanīgi iemērciet to izkausētajā šokolādē, izmantojot karoti, lai pārklātu visas tukšās vietas. Novietojiet pārklāto bumbiņu atpakaļ uz pergamentu izklātas cepšanas loksnes, izmantojot otru zobu bakstāmo, lai vajadzības gadījumā palīdzētu bumbiņu atbrīvot.
Lasi vēl: Kartupeļu plācenīši ar pievienotu slepeno sastāvdaļu priekš Jaunā gada sagaidīšanas
Ceturtais pagatavošanas solis:
Tūlīt pēc bumbiņas iemērkšanas ar karoti uz bumbiņas virspuses uzberiet nedaudz šokolādes, lai nosegtu zobu bakstāmā caurumu. Pirms šokolāde izkususi, pievienojiet jebkuru sev tīkamu papildinājumu.
Kad šokolāde ir izlietota, izkausējiet nākamo bļodiņu vafeļu un apsmērējiet atlikušās bumbiņas.
Piektais pagatavošanas solis:
Kad šokolāde sastingusi, konfektes jāuzglabā hermētiskā traukā ledusskapī. Vislabāk tās uzglabāt mini smalkmaizīšu papīra ieliktnīšos vienā slānī, lai tās nesaliptos un nesaplīstu. Ledusskapī tās uzglabāsies līdz 2 nedēļām.
Lai sasaldētu, ielieciet starp pergamenta vai vaska papīra gabaliņiem traukos, kas piemēroti sasaldēšanai. Uzglabājiet saldētavā līdz 3 mēnešiem. Pirms lietošanas ļaujiet konfektēm uz letes sasilt līdz istabas temperatūrai.
Lai labi garšo!