Rīgas domes vadība kopā ar vecāku padomes pārstāvjiem apmeklēs Rīgas Franču liceja topošo ēku Valdemāra ielā 48

Trešdien, 11.aprīlī, plkst. 18.00 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju Oļegu Burovu un Rīgas Franču liceja vecāku padomes pārstāvjiem apmeklēs liceja topošo ēku (Krišjāņa Valdemāra ielā 48), kurā mācības audzēkņi uzsāks jau no jaunā mācību gada.

Rīgas Franču liceja renovācija tiek īstenota ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, īstenojot projektu Nr.8.1.2.0/17/I/023 „Rīgas Franču liceja Krišjāņa Valdemāra ielā 48, Rīgā, ēkas renovācija, nodrošinot ergonomiskas mācību vides ierīkošanu un inovatīvu informācijas un komunikāciju tehnoloģijas risinājumu ieviešanu”. Patlaban tiek veikta ēkas pārbūve, radot ergonomisku mācību vidi, ieviešot inovatīvus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumus, ierīkojot jaunus dabaszinātņu un matemātikas kabinetus un izbūvējot jaunu sporta infrastruktūru.

Objektā tiek veikta būvuzraudzība un projekta vadība galveno projekta mērķu un rezultātu sasniegšanai, kas ir ēkas renovācija un 21. gadsimtam atbilstošas mācību vides izveide, iekārtu un stacionārā aprīkojuma iegāde un uzstādīšana un teritorijas labiekārtošana. Plānots, ka no turpmāk mācību process Rīgas Franču liceja skolēniem tiks nodrošināts vienā maiņā. 7.-12. klašu skolēni mācīsies pilnībā pārbūvētajā ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā 48, bet 1.-6. klašu skolēni liceja esošajā ēkā Mēness ielā 8.

ERAF līdzfinansējums liceja topošajai ēkai Krišjāņa Valdemāra ielā 48 ir EUR 5 971 247. Ēku pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījumā atjauno pilnsabiedrība „RERE Būve 1”, ar kuru līgums tika noslēgts 2017. gada aprīlī. Renovācijas darbus ir plānots pabeigt 2018. gada augustā, lai ar jauno mācību gadu skolēni var sākt mācības jaunajā ēkā.

Leave a Comment