Rozīnes Vese***ai: Vērtīgākās rozīņu īpašības; veseliem zobiem un sirdij!

Rozīnes Vese***ai

Rozīņu sastāvs ir patiešām bagāts. Rozīnēs ir ļoti daudz cukura, kas pārstāv fruktozi un glikozi, pēc tam seko niacīns, slāpekli saturoša viela, ļoti daudz nepiesātināto taukskābju un vitamīnu (visvairāk tieši B grupas). Neiztikt arī bez mikroelementiem.

Rozīnes ir bagātas ar magniju, dzelzi, boru un daudziem citiem elementiem, kas spēlē ļoti svarīgu lomu mūsu organismā.

Rozīnes Vese***ai

Jau kopš sen seniem laikiem austrumu gudrie ir izmantojuši žāvētas vīnogas dažādu kaišu ārstēšanā. Rozīnes sevī ietver pilnīgi visas vīnogu īpašības, bet, ņemot vērā to, ka žāvēšanas procesā tās atbrīvojas no ūdens, rozīnes visas vielas satur ļoti koncentrētā veidā. Šis fakts palielina to vērtību vēl vairāk!

Rozīnes izmanto kā nomierinošu līdzekli cilvēka ķermeņa galvenajam orgānam – sirdij. Tās palīdz arī anēmijas, nieru slimību un drudža gadījumā.

raisins

Lielais vitamīnu daudzums apvienojumā ar organiskajām skābēm rada patiesi maģiskus rezultātus. Oleīnskābe, ko satur rozīnes, ir spējīga novērst stomatoloģiska rakstura Sli**bas – nomākt patogēno baktēriju pieaugumu mutes dobumā. Nikotīnskābe atstāj ļoti labvēlīgu ietekmi uz nervu šūnām, bet fruktoze un glikoze papildina organisma enerģijas krājumus.

Lasi vēl: 7 vērtīgākās mandarīnu mizu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti!

Protams, ka nav labuma bez ļaunuma. Kā jau tika minēts iepriekš – rozīnes satur ļoti daudz cukura, kas nozīmē to, ka rozīnes noteikti nav vēlamas tiem, kuri sirgst ar diabētu.

100 g rozīņu satur 300 kkal, kas, savukārt, nozīmē, to, ka šis produkts netiek rekomendēts arī tiem, kuri cīnās ar lieko svaru.

 

Arī interesanti: Biezpienmaize ar rozīnēm. Gardums ar bērnības garšu! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti!

Leave a Comment