Rudenī būs obligātā vakcīna šai cilvēku kategorijai? ”Diemžēl mums nekas cits neatliek”

Personām, kas ir vecākas par 65 gadiem, situācijās, kad ir augsts Co**d-19 Sli**bas apdraudējuma risks, būtu nodrošināma otrā Co**d-19 balstvakcīna ar kādu no jau reģistrētajām mRNS tehnoloģijas vakcīnām, portālam “Delfi” norāda Slimību profilakses un kontroles centrā.

SPKC atgādina, ka pabeigts primārās vakcinācijas kurss un veikta balstvakcinācija pasargā no smagas saslimšanas formas un Nā*es iznākuma Co**d-19 gadījumā.

Tādēļ iedzīvotāji, kas pieder riska grupai, – seniorus (65+ gadi), kā arī personas ar hroniskām slimībām, pazeminātu imunitāti SPKC aicina individuāli konsultēties ar savu ģimenes ārstu un lemt par primārās vakcinācijas un balstvakcinācijas veikšanu, kas to vēl nav izdarījuši.

Pamatojoties uz Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām, šobrīd ne epidemioloģisku, ne medicīnisku iemeslu dēļ nav pamatojuma plašai sabiedrības daļai rekomendēt saņemt otro Co**d-19 balstvakcīnas devu, raksta delfi.lv.

Lasi vēl: PAVISAM NOPIETNI: 2022. gada jūlijā trīs zodiaka zīmes saskarsies ar problēmām

Otrā Co**d-19 balstvakcīna personām, kas vecākas par 65 gadiem, būtu nodrošināma situācijās, kad ir augsti Co**d-19 Sli**bas apdraudējuma riski – piemēram, nepieciešamas ārstnieciskas manipulācijas, bieža publisko pasākumu apmeklēšana, kontakts ar lielu skaitu cilvēkiem, došanās starptautiskos ceļojumos, norāda SPKC.

Vēstīts, ka pēdējo trīs dienu laikā Latvijā atklāti 1286 Co**d-19 saslimšanas gadījumi un saņemti ziņojumi par diviem mirušajiem – viens cilvēks 60-69 gadu vecumā, viens 70-79 gadu vecumā.

COMMENTS

Leave a Comment