Svarīgi: Ja esi nolēmis doties Latvijā pie jūras, tad ņem šo vērā, jo vari sev nezinot tikt pie prāva soda!

Kur telti drīkst celt pie jūras, lai nesaņemtu iespaidīgu naudas sodu? Latvijas Radio žurnālistiem skaidroja Valsts vides dienesta pārstāve.

“Kā nosaka aizsargjoslu likums, teltis kāpu aizsargjoslā celt nedrīkst. Izņemot speciāli ierīkotās vietās, atpūtas vietās, kempingos.” VVD pārstāve Sabīne Jaunbirze Latvijas Radio skaidro, ka kāpu aizsargjosla ir tā zona pie jūras, kur sākas augu veģetācija, zaļā josla. Šajā zonā nedrīkst nedz kurt ugunskuru, nedz novietot teltis.

“Arī mēs, inspektori, braucot pārbaudēs, ja telts būs uzcelta smiltīs pie jūras, tad mēs nesodīsim. Labāk telti celt smiltīs tuvāk jūrai nekā kāpu veģetācijai, raksta apollo.lv.

Lasi vēl: Rudenī būs obligātā vakcīna šai cilvēku kategorijai? ”Diemžēl mums nekas cits neatliek”

Pludmalē, ja ugunskurs ir ierakts smiltīs, izveidots apkārt valnītis un iekšā iekurts ugunskurs, tad arī es kā inspektors nesodu. Arī aizsargjoslu likumā ir teikts, ka teltis un ugunskurs ir aizliegts krasta kāpu aizsargjoslā. Nav teikts, ka pludmalē.

Aizliegts ir kurt ugunskuru ārpus šīm nolūkam ierīkotām vietām un māju pagalmiem,” saka eksperte. Attiecībā uz telts celšanu pludmalē, izņēmums ir īpaši aizsargājamās dabas teritorijas. Tur arī pludmalē telti celt nedrīkst.

“Fiziskai personai, privātpersonai no 30 līdz 1400 eiro. Jā, par telts celšanu krasta kāpu aizsargjoslā. Neskaitot vietas, kur vēl ir īpaši aizsargājamās dabas teritorijas. Tur jau ir cits tarifs, raksta apollo.lv.

Šogad kāpās jau ir desmit pārkāpēju. Tas jau ir salīdzinoši daudz, jo aktīvā tūrisma sezona vēl tikai sākas,” stāsta VVD pārstāve.

Leave a Comment