Rumāņu kafija. Spridzeklis mundrumam ar slepeno sastāvdaļu

Pagatavošana

Kafijas kannā ieber kafiju, cukuru un kakao, aplej ar aukstu ūdeni un liek uz lēnas uguns. Kad ūdens sāk virt, noņem no uguns, salej tasītēs un katrā pieliek nedaudz vaniļas cukura, cukuru pēc garšas un ar pūdercukuru sakultu saldo krējumu.

Ņem vērā!

Kafijā galvenā viela, kas iedarbojas pret nogurumu, protams, ir kofeīns. Tas nepiegādā organismam enerģiju, vienīgi dod uzmundrinošu efektu, uzbudina nervu sistēmu, pastiprina psihisko aktivitāti, mazina nogurumu un aizdzen miegu. Taču nedrīkst aizmirst, ka fiziskās darbspējas un izturība, lietojot kofeīnu, samazinās. Būtiski pieaug arī slodze sirdij – tā pukst biežāk un patērē vairāk enerģijas. Arī tas jāņem vērā, vēloties pirms smaga darba sevi uzmundrināt ar kafiju.

Lasi vēl: Elementārs 90 sekunžu triks, kas no rītiem sniegs DAUDZ vairāk enerģijas nekā tase kafijas!

Vairumam tā saukto enerģijas dzērienu kofeīns ir galvenā sastāvdaļa, taču tajos ir arī citas tonizējošās vielas: guarana, taurīns, žeņšeņs u. c. Dažiem dzērieniem tiek pievienoti vitamīni un minerālvielas. Tonusa celšanai domātie dzērieni ir efektīvāki par kafiju, taču nervu sistēmu stimulējošo vielu augstā koncentrācija tajos var izraisīt nervu sistēmas novājināšanos un bioritmu traucējumus.

Leave a Comment