Sāpes nav jācieš! 5 vērtīgi podologu ieteikumi kā padarīt staigāšanu augstpapēžu apavos patīkamāku!

 

1.Izmēri savas pēdas

Tas ļaus tev saprast kāds ir tavs patiesais pēdas izmērs. Nereti sievietes, kurām ir, piemēram, 41. izmērs, pērk 40., jo viņas ir pieradušas pie ciešiem apaviem. Augstpapēžu apavu izliekuma dēļ varētu likties, ka tie ir brīvāki un ir nepieciešams izmērs mazāks, taču tā vis nav – ja papēdim ir tendence izslīdēt, tad augstpapēžu apavu kapē ir jāievieto pretizslīdes spilventiņi. Sievietēm vajadzētu sekot līdzi savām pēdas izmēra izmaiņām, pēc svara pieauguma un zuduma, kā arī bērniņa piedzimšanas.

01-get-secrets-podiatrists-high-heels-522926521-izusek

2.Pārliecinies, ka apavi tev der pēc izmēra

Nepaļaujies uz jau zināma zīmola izmēru skalu – nereti viena zīmola apavi var būt ražoti dažādās valstīs, kur skala nedaudz atšķiras. Noteikti uzmēri abus apavus no pāra nevis tikai vienu, jo nereti “parauga kāja” var būt izstiepta. Apavos būtu jājūtas ērti nevis saspiesti – ja apavi tev spiež kādā pēdas punktā jau veikalā, tad nepērc tos.

02-make-secrets-podiatrists-high-heels-105939480-diego_cervo

3.Ja tev ilgstoši jāstaigā augstpapēžu apavos, tad ieguldi naudu gēla iekšzolēs vai ortopēdiskajās iekšzolēs

Gēla iekšzoles absorbē triecienus no staigāšanas un nodrošina patīkamu “mīkstumu pēdām” tā kā pēdas atbalsta punkti un gēla biezums ir atbilstošā attiecībā. Pirms ortopēdisko iekšzoļu iegādes gan vajadzētu vērsties pie ortopēda.

04-invest-secrets-podiatrists-high-heels-459196575-sasesisuso

4.Pavēro savas kājas pacēlumu, kad esi nostājusies uz pirkstgaliem – tas var liecināt par to cik augstus papēžus vari valkāt

Jo augstāks un platāks ir tavs pacēlums, jo tev vieglāk būs nēsāt augstpapēžu apavus. Attiecīgi, ja tas tev ir zems un šaurs, tev būs grūtāk.

06-know-secrets-podiatrists-high-heels-524896880-alija

5.Ikdienā ilgstošai nēsāšanai izvēlies augstpapēžu apavus, kuru papēžu garums nav augstāks par 5 cm

Šāds papēžu augstums būs “draudzīgāks” tavam skeletam kopumā. Sieviešu tik ļoti mīlētos 10 cm un 12 cm “papēžus” ir labāk atstāt iziešanai.

07-save-secrets-podiatrists-high-heels-172776867-adivin

Lasi vēl: 5 lietas, kas notiek ar tavu ķermeni, kad tu pārstāj valkāt augstpapēžu kurpes

Avots: rd.com

Leave a Comment