Šajā nedēļas nogalē Cēsīs tiks atklāts pārgājienu sērijas “EJAM!” pirmais posms

Jau šo sestdien, 26.maijā, Cēsīs norisināsies Latvijā vēl nebijušas pārgājienu sērijas “EJAM!” pirmais posms – “EJAM! Vasara ir sākusies!” Pasākums norisināsies no plkst. 9.00 līdz 19.00 Cēsu pils parkā/ estrādē, kas noteiktas par pārgājiena starta un finiša vietu. Dalībnieki dosies trasē pa dažādām takām, kas vedīs pa Cēsu pilsētu un ārpus tās teritorijas gar Gauju, Raiskuma ezeru, Lenčupi un citām ainaviski skaistajām vietām.
Pārgājienā “EJAM!” nav visiem vienots starta vai finiša laiks. Dalībnieku galvenais uzdevums ir startēt noteiktajā starta laika posmā un finišēt līdz noteiktajam kontroles laikam. Pirmais starts tiks dots 35 km “Izaicinājuma mīlošajiem” – no plkst. 9.00 līdz 12.00, no plkst. 10.00 līdz 13.00 25 km “Aktīvajiem”, savukārt no plkst. 11.00 līdz 13.00 10 km trasi dosies izbaudīt “Čāpotāji”.
Pārgājiena laikā dalībnieki varēs ne tikai iepazīt un apskatīt jaunas vietas, bet papildus veikt arī dažādus uzdevumus. Dalībniekiem maršruta laikā būs jāatbild uz āķīgiem jautājumiem, kas paslēpti kādā no maršrutā esošajiem punktiem. Atbildes dalībniekiem būs jāpiefiksē savā reģistrācijas kartiņā. Tās aizpildītas varēs nodot finišā, lai vakarā izlozētu tos laimīgos, kuri savā īpašumā iegūs vērtīgas balvas. Tāpat pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja saņemt balvas dažādās nominācijās – Vecākais dalībnieks, Košākais tērps, Zaļākais tērps, Enerģiskākais dalībnieks utt.
10 km distance “Čāpotāji” – paredzēta tiem, kuriem nav augsta fiziskā sagatavotība un pārgājienā pavadītais laiks nav svarīgākais. Distance lieliski piemērota ģimenēm ar maziem bērniem un pensijas vecuma cilvēkiem, jo distanci varēs iziet jebkurš, arī lēnām un baudot skatus. Distancē dalībniekiem būs iespēja aplūkot jaunās Cīrulīšu takas, Līgavas alu, Dzidravotu, kas lieliski kalpos arī par atpūtas punktu, kurā atvilkt elpu un uzpildīt ūdens pudeles, Spoguļklintis un Zvanu klintis.
20 līdz 25 km distance “Aktīvajiem” – paredzēta tiem, kuri ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas ikdienā, ir gatavi pārvarēt nelielas grūtības un sajust azarta garšu. Distance vedīs gar gleznainajiem Gaujas un Vidzemes augstienes ainavām, Kvēpenes pilskalnu un Raiskuma ezeru.
35 līdz 40 Km distance “Izaicinājumu mīlošajiem” – paredzēta tiem, kuriem sportiskās aktivitātes ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, ja ne pat dzīvesveids. Sākotnēji trase vedīs pa 10 km distanci, bet tālāk dalībnieki dosies uz Kvēpes pilskalnu, Raiskuma ezeru, kur atradīsies arī ūdens punkts, tālāk uz Sveķupi, Lenčupi, Sarkanajām klintīm un Rūcamavotu.
Neskatoties uz distanču garumu un sarežģītības pakāpēm, visas kā viena vedīs pa dažāda seguma ceļiem. Sākot ar asfaltu, grants un lauku ceļiem, beidzot ar meža takām, stigām, pļavām un dzīvnieku pēdām.
Dalības maksa:
“Čāpotāji” 10 km – 9 EUR, “Aktīvajiem” 20 līdz 25 km – 11 EUR un “Izaicinājumu mīlošajiem” 35 līdz 40 km – 22 EUR.
Dalībniekiem no 60 gadu vecuma, bērniem vecumā līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem (1. un 2. grupas) dalība pasākumā ir bez maksas, pasākuma laikā reģistrācijas teltī uzrādot personas apliecinošu dokumentu vai derīgu invaliditātes apliecību.
Vairāk informācijas: http://www.ejamvisi.lv/
Pasākuma nolikums pieejams šeit: http://www.ejamvisi.lv/nolikums/
KĀPĒC IET? Tāpēc, ka mēs neskrienam cauri dzīvei, mēs neskrienam prom no ikdienas. Mēs apstājamies, lai izbaudītu mirkli, apstājamies, lai uzzinātu to, kas notiek mūsos un ap mums! IESIM KOPĀ?
Pārgājienu sēriju “EJAM!” atbalsta Drošības partneris “Dzirdi. Redzi. Dzīvo”, “One4event”, “Daily”, “Dip Dap”, “KaimS”, “Avector”

Leave a Comment