“Saskaņa” vērsusies Satversmes tiesā saistībā ar pretlikumīgo OIK regulējumu

Pēc tam, kad Satversmes tiesa (ST) ir noraidījusi Ģenerālprokuratūras iesniegumu, iepazīstoties ar šo Satversmes tiesas lēmumu un izpētot valdības izveidotās augsta līmeņa “OIK darba grupas” priekšlikumus par iespējām turpināt OIK af*ru un piesegt acīmredzamās nelikumības, “Saskaņas” Saeimas frakcijas deputāti ir vērsušies ar prasību ST un lūgumiem atcelt pretlikumīgās tiesību normas. Pretēji valdības iecerēm, “Saskaņas” deputātu prasība ir vērsta uz OIK af*ras nekavējošu izbeigšanu, likumības un tiesiskuma atjaunošanu.

“Līdz šim esam nodarbojušies ar OIK af*ras atmaskošanu, tomēr šīs af*ras īstenotāji izmisīgi izvairās īstenot pasākumus, kas šo af*ru izbeigtu, to apliecina arī “OIK darba grupas” sagatavotais ziņojums. Tāpēc no OIK af*ras atmaskošanas pārejam uz tās terminēšanu – darbībām, lai šī af*ra tiktu izbeigta, neatkarīgi no tā, ko cenšas panākt šīs af*ras piesedzēji. Esam sagatavojuši pamatotu prasību Satversmes tiesai, konkrēti norādot, kuras no normām ir prettiesiskas un ļauj turpināt iedzīvotāju apzagšanu ar valdības līdz šim piekoptām un nu jau arī ar jaunām “OIK metodēm”,” norāda deputāts Ivars Zariņš (Saskaņa).

Deputāts norāda, ka, izpētot valdības izveidotās “OIK darba grupas” materiālus, ir redzams, ka to pašu obligātā iepirkumu komponenti paredzēts vienkārši noslēpt jaunos maksājumos, kā arī turpināt pretlikumīgā veidā nodrošināt OIK komersantiem nepamatoti dāsnu atbalstu.

Sīkāk par jaunajām valdības darba grupas izdomātām OIK shēmām, kā arī par pieteikuma Satversmes tiesai saturu, deputāts Ivars Zariņš pastāstīs preses konferencē, kura notiks “Saskaņa” frakcijas telpās (Jēkaba iela 16, 2.st.) trešdien, 25.jūlijā pulksten 11:00.

Leave a Comment