Pagatavošana:
Lai pagatavotu kartupeļu pīrāgu, kartupeļus rūpīgi noskalojiet zem tekoša ūdens, notīrot visus netīrumus.
Lasi vēl: Sātīgi un garšīgi: Neapoles kartupeļu pīrāgs
Ielieciet kartupeļus lielā katlā, piepildiet ar aukstu ūdeni un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet sāli un vāriet apmēram 40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti.
Kamēr kartupeļi vēl karsti, tos nosusina un nomizo, pēc tam saberž.
Pievieno rīvētu parmezānu, kubiņos sagrieztu mīksto sviestu un olu dzeltenumus. Pievieno šķipsniņu sāls, labi samaisa, tad pievieno kubiņos sagrieztu kūpinātu sieru, salami un visbeidzot pētersīļus.
Labi samaisa ar koka karoti, tad pievieno sakultos olu baltumus. Izvēlēto cepamo paplāti ietauko ar eļļu un pārkaisa ar rīvmaizi.
Pārvietojiet pusi maisījuma uz paplātes, uz mīklas virsmas izvietojiet sagrieztu mocarellu. Tad pa virsu uzlieciet atlikušo maisījumu un pārkaisiet ar rīvmaizi.
Cep 180° sakarsētā cepeškrāsnī 30-40 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaina. Pēc izcepšanas izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist. Kartupeļu pīrāgu liek uz šķīvja un pasniedz karstu vai siltu.