Šo ēdienu parasti gatavo Neapolē un tās apkārtnē, un tas noteikti iepriecinās jūs ar savu oriģinālo garšu.
Pīrāgu gatavo no visvienkāršākajām sastāvdaļām. Tas ir sātīgs un garšīgs ēdiens, kas vislabāk piemērots vakariņām kopā ar radiem un draugiem.
Tāpat kā visām tradicionālajām un senajām receptēm, arī kartupeļu pīrāgam, ko neapolitāņu valodā dēvē arī par kartupeļu Gato, nav vienotas sistematizētas receptes: katram ir sava. Piemēram, salami vietā var izmantot vārītu šķiņķi, sagrieztu strēmelēs vai kubiņos, un, ja nevēlaties gaļu, to var pilnībā izslēgt.
Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
100 g sviesta
60 g rīvēta parmazezāna siera
60 g kūpināta siera
3 olu dzeltenumi
80 g salami
2 olu baltumi
150 g mocarellas siers
Pētersīļi, rīvmaize, sāls.
Pagatavošanas gaitu meklējiet nākamajā lapā!