Ko sauja riekstu piecas reizes nedēļā var izdarīt ar tavu veselību?

Vairākos pētījumos ir atklāts, ka cilvēki, kuri ēd riekstus, dzīvo ilgāk un mazāk gadījumos saslimst ar vēzi, sirds un elpošanas orgānu slimībām.

Sievietes, kuras nedēļas laikā apēd divas saujas riekstu, var paildzināt mūžu tāpat kā tad, ja nedēļā četras stundas skrietu.

Hārvardas Universitātes pētnieki ir atklājuši, ka, apēdot vienu ēdamkaroti zemesriekstu sviesta vismaz piecas dienas nedēļā, sievietēm ar augstu sirds slimību riska līmeni šis risks samazinājās uz pusi, salīdzinājumā ar tām, kuras nedēļā apēda tikai vienu ēdamkaroti zemesriekstu sviesta.

Jaunām meitenēm, kuras nedēļā apēda vienu porciju ar riekstiem, bija ievērojami mazāks risks, ka veidosies nelīdzenas krūtis. Tā var būt viena no iezīmēm, kas palielina krūts vēža risku.

Pastāv pieņēmums, ka rieksti padara resnu. Tomēr ir veikti vairāki testi saistībā ar riekstiem un svaru, un nevienā no tiem nav atklāts, ka rieksti veicinātu svara pieaugumu.

Cilvēkiem, kuri ēd riekstus – vienu vai divas saujas dienā  –, svars vai nu palielinājās mazākā mērā, nekā tika prognozēts, vai arī nepalielinājās vispār, un dažiem tas pat samazinājās.

Vienā no eksperimentiem, piemēram, cilvēki, kuri katru dienu trīs mēnešu garumā apēda līdz 120 pistācijām, vispār nepieņēmās svarā.

Kā 30 000 kaloriju var vienkārši izgaist? Vienā no teorijām vēstīts, ka riekstu šūnu sieniņas izkļūst cauri kuģa un zarnu traktam nesagremotas, sastādot 10% no “pazudušajām” kalorijām.

70%, iespējams, slēpjas tajā, ka rieksti spēj radīt sāta sajūtu daudz ātrāk nekā citi pārtikas produkti.

Pārējie 20% nodrošina riekstu spēju uzlabot vielmaiņu, tāpēc, ēdot riekstus, mēs sadedzinām vairāk tauku.

Pētnieki atklāja, ka astoņu stundu laikā cilvēki, kuri uzņem vidēju kaloriju daudzumu, nodedzina aptuveni 20 g tauku, bet, uzturā iekļaujot arī valriekstus, organisms nodedzina 31 g tauku.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment