Šausmīgā patiesība par to, ko tev patiesībā nodara enerģijas dzērieni!

1

Pētījumā tika izmeklēts 50 gadus vecs vīrietis, kurš nodarbojas ar celtniecību – viņš 3 nedēļu laikā vienā dienā izdzēra 3-4 enerģijas dzērienus.

Rezultātā vīrietim sākās akūts hepatīts, kā arī viņš piedzīvoja nelabumu, vēdersāpes un vemšanu. Sākumā viņš domāja, ka tā vienkārši ir gripa, bet pēc tam, kad viņa acis un āda mainīja krāsu uz dzeltenu, viņš nekavējoties devās uz Slim**cu – tur tika atklāts, ka vīrietim ir smaga aknu infekcija. Tiklīdz vīrietis pārstāja lietot enerģijas dzērienus, simptomi izzuda.

Lasi vēl: Enerģijas dzērieni – tikai ārkārtas situācijās

Šī jau ir otrā reize, kad enerģijas dzērienu pastiprināta lietošana cilvēku ir novedusi līdz aknu infekcijai. Arī 2011. gadā 22 gadus vecai sievietei tika diagnosticēts akūts hepatīts. Viņa atzina, ka divas nedēļas bija lietojusi dienā 10 enerģijas dzērienu bundžiņas.

Abos gadījumos ārsti ir pārliecināti, ka problēmas izraisa niacīna (B3 vitamīna) paaugstinātais daudzums organismā. Lai arī cik pārsteidzoši tas nebūtu, pie vainas nav kofeīna vai citu nelabvēlīgu sastāvdaļu līmenis organismā. Tieši niacīns ir tas, kas izraisa aknu problēmas.

Avots: womansday.com

Leave a Comment