Dejojošas kalmārs
Izskatās, ka kalmārs vēl ir dzīvs, bet tas ir pat ļoti miris. Uzlejot kalmāram sojas mērci, tas it kā atdzīvojas un sāk kustēties tā, it kā būtu dzīvs. Šī reakcija izskaidrojama ar sojas mērcē esošo sāli. Lai arī šim kalmāram vairs nav smadzeņu, tā ķermeņa šūnas vēl joprojām saņem signālus un reaģē uz tiem.
Termiski neapstrādāta zirga gaļa
Japānā to sauc par “basaši”, un tur zirga gaļa ir ļoti populāra. Tā garšo gandrīz kā suši. Parasti basaši iemērc sojas mērcē, un tas tiek pasniegts ar ķiplokiem vai Japānas mārrutkiem.
Natto
Šis ēdiens tiek pagatavots no fermentētām sojas pupiņām, kas pasniegtas sojas mērcē. Natto ir Japānas tradicionālais ēdiens un tas ir ļoti populārs. Tam ir īpatnēja, stipra garša, tas smaržo pēc siera un tam ir gluma tekstūra, cilvēkiem, kas nedzīvo Japānā, ir ļoti grūti šo ēdienu dabūt iekšā.
Inago no Tsukudani
Viens no Japānas dīvainākajiem ēdieniem ir Inago no Tsukudani, ēdiens sastāv no vārītiem siseņiem, kas ir saldināti ar soju. Gardi. Šis ēdiens ir īpaši populārs lauku apvidos. Tā ir Japānā viegli atrodama delikatese.
Širako
Širako tiešajā tulkojumā nozīmē “baltie bērni”. Tas sastāv no zivs spermas. Širako struktūra ir ļoti maiga un krēmveidīga, un tas viegli kūst uz mēles, gluži kā mīksts sviests.
Fugu
Jebkurš ēdiens, kas satur indi, liek uzmanīties, tādēļ fugu ēšana ir īsts izaicinājums. Ēdiens tiek pagatavots no indīgās fugu zivs, kuras orgāni un āda ir toksiski. Tikai augstāka ranga šefpavāriem tiek uzticēta šī ēdiena pagatavošana.
Hačinoko
Japānā ir kāda bāru uzkoda, kas sastāv no eļļā ceptiem bišu kāpuriem. Kāpuri tiek apcepti sojas mērcē un cukurā – un tie ir kraukšķīgi. Labākais veids, kā tos dabūt iekšā, ir, uzdzerot alu.
Zazamuši
Līdzīgs hačinoko, bet zazamuši ir ūdenī mītošu insektu kāpuri. Zazamuši var iegādāties lielveikalos jau iepakotus, kā arī tos var pasūtīt svaigi pagatavotus restorānā. Pēdējo gadu laikā zazamuši tiek ievietoti suši, nevis ēsti atsevišķi.
Kujira và Iruca
Vēl kāda no Japānas delikatesēm ir vaļa gaļa. Vaļa vēdera gaļa tiek izmantota vaļa bekona pagatavošanā, bet vaļa aste tiek uzskatīta par īstu delikatesi. Gaļa tiek karsēta uz uguns un iemarinēta.
Šiokara
Fermentēti jūras produkti izklausās atbaidoši, bet Japānā tie ieguvuši milzīgu popularitāti. Lai iegūtu galaproduktu, termiski neapstrādāti jūras produkti tiek sajaukti ar 10% sāli un 30% rīsu miltu, un tad produkts tiek atstāts inkubēties aptuveni vienu mēnesi. Sāļā šiokara ir vispopulārākais ēdiens Japānā.
Shirouo no Odorigui
Tās ir mazas zivtiņas, kas tiek apēstas dzīvas – pirms tu tās norij, zivtiņas kustās tavā mutē. Ja zivtiņas netiek pasniegtas ar olu, tad tās var tikt sajauktas ar etiķi un pasniegtas kā dzēriens.
Avots: www.viralthread.com