Šefpavārs nosauca vienu negaidītu sastāvdaļu, kas uzlabos ceptas olas

Lai gan ceptas olas ir klasisks un labi pazīstams ēdiens, vienmēr ir vieta paplašināšanai un jaunām idejām. Ir neskaitāmas sastāvdaļas, ko var izmantot, lai katru reizi radītu jaunu garšu, kas sniegs īstu baudījumu.

Express jautāja šefpavārei Rebekai no The Practical Kitchen par “labāko veidu”, kā pagatavot gardas ceptas olas. Viņa uzskata, ka ēdiens pirms olu ievietošanas pannā jāsajauc ar eļļā izšķīdinātu papriku.

Šefpavāre iesaka nevis iesit olu pannā un pēc tam to apkaisīt ar sāli un pipariem, bet gan vispirms pannā apcept sāli, piparus un papriku un pēc tam pievienot olu. Cepšana palīdz atklāt garšvielu slēptās garšas.

Kā cept olas

Vispirms uzkarsē eļļu nelielā nepiedegošā pannā uz lēnas uguns. Kad eļļa sāk mirdzēt, pievieno sāli, piparus un papriku. Maisa, lai sastāvdaļas vienmērīgi sadalītos pa visu pannu. Pēc tam iesit olu tieši pannā, kur sakrājusies sviests un garšvielas. Uz dzeltenuma pievieno šķipsniņu sāls un vēl nedaudz piparu.

Kad baltums kļūst caurspīdīgs (pēc apmēram 30 sekundēm), viegli šūpojiet pannu no vienas puses uz otru, lai ola varētu slīdēt pāri pannai. Pēc tam uzmanīgi nolieciet pannu uz priekšu, lai ola un sviests ieslīdētu pannas izliekumā, viegli pārklājot olas augšpusi un izcepoties. Vai arī uz olas uzlieciet nedaudz sviesta.

Pievienojiet pannai nedaudz ūdens un nekavējoties pārklājiet ar vāku, lai olas virsma varētu iztvaikot. Samaziniet siltumu līdz minimumam. Iestatiet taimeri uz trim līdz piecām minūtēm, regulāri pārbaudot, lai ola nepieliptu pie apakšas vai nepārceptos. Pielāgojiet siltumu vai pievienojiet vēl dažas tējkarotes ūdens, ja nepieciešams.