Seja kā karte: ko seja saka par tavu veselību

1. Piere

Var nozīmēt: žultspūšļa un aknu problēmas.

Saskaņā ar Ājurvēdu, piere ir saistīta ar nervu un gremošanas sistēmām, un tas nozīmē, ka izsitumus uz pieres rada stress un nepietiekoša gremošana. Centies samazināt pusfabrikātu un tauku daudzumu savā uzturā. Pret stresu lieliski palīdz joga un meditācija.

2. Starp uzacīm, labajā pusē

Var nozīmēt: apspiestas emocijas, kas kaitē aknām.

Ir vispārzināms, ka apspiests nemiers, dusmas un bēdas izgrebj raižu rievas tavā sejā. Ja starp tavām uzacīm labajā pusē parādās vertikāla līnija, tas nozīmē, ka apspiestas emocijas – it sevišķi dusmas – ir uzkrājušās tavās aknās, tādējādi apdraudot to veselību.

3. Starp uzacīm, kreisajā pusē

Var nozīmēt: apspiestas emocijas, kas kaitē liesai.

Vertikāla rieva starp uzacīm kreisajā pusē nozīmē, ka apspiestas emocijas uzkrājušās liesā.

4. Acis

Var nozīmēt: locītavu problēmas, zarnu problēmas, vairogdziedzera darbības traucējumus.

Maza varavīksnene var norādīt uz locītavu problēmām. Pabalējusi varavīksnene, iespējams, nozīmē, ka locītavas deģenerējas. Punktiņi uz varavīksnenes var būt rādītājs, ka zarnas slikti absorbē barības vielas. Ja ieraugi ap varavīksneni gaišu gredzenu, samazini uzturā sāls un cukura patēriņu, jo tas norāda, ka tu abus uzņem par daudz. Dzeltenīgi acu baltumi norāda uz vājām aknām.

5. Zem acīm

Var nozīmēt: pavājinātu nieru darbību.

Pietūkuši apakšējie plakstiņi norāda uz nepilnvērtīgu nieru darbību, ko var palīdzēt labot papildus šķidruma uzņemšana un ēdiena pamatīgāka košļāšana.

6. Vaigi

Var nozīmēt: palēninātu vielmaiņu, sliktu barības vielu uzsūkšanos, problēmas ar plaušām.

Plankumi vai krāsas zudums vaigos norāda uz sliktu vielmaiņu un nepilnīgu barības vielu, īpaši folijskābes un dzelzs, uzsūkšanos. Tāpat vaigiem ir sakars ar plaušu funkcijām, tāpēc pievērs uzmanību savai elpošanai. Pūtītes uz vaigiem var izraisīt arī netīrs mobilais telefons vai spilvendrāna, vai arī tieksme pārāk bieži aiztikt seju.

7. Deguns

Var nozīmēt: problēmas ar asinīm un sirdi.

Deguns ir cieši saistīts ar As**srites sistēmu, tāpēc, ja pamani izsitumus uz tā, tev varētu būt problēmas ar As**sspiedienu. Pievērs uzmanību tam, lai uzturā uzņemtu pietiekamu daudzumu svarīgāko taukskābju (no avokado, linsēklām, olīveļļas).

8. Apakšlūpa

Var nozīmēt: problēmas ar zarnām un gremošanu.

Brūni punktiņi var norādīt uz gremošanas disfunkciju vai iespējamiem parazītiem vai tārpiem zarnu lejasdaļā. Bālas lūpas parasti nozīmē noslieci uz anēmiju. Zilgana nokrāsa uz lūpas var nozīmēt sliktu skābekļa uzsūkšanos vai pat sirds problēmas, tāpēc, ja tu ciet arī no elpas trūkuma, noteikti dodies pie ārsta.

9. Mēle

Var nozīmēt: ķermenī uzkrātus toksīnus, problēmas ar plaušām.

Balti plankumi mēles vidū vai aizmugurējā daļā nozīmē, ka ķermenī uzkrājušies toksīni.  Putas vai nobrāzumi mēles sānos var norādīt uz nepilnīgi funkcionējošām plaušām, tāpēc vajadzētu apsvērt elpošanas vingrinājumus un meditāciju. Ja mēles ārmala izskatās šķautņaina un nevienmērīga, tas var nozīmēt sliktu barības vielu uzsūkšanos asinīs.

10. Zods

Var nozīmēt: homonālo disbalansu.

Zods ir vieta, kurā visticamāk par sevi liks manīt izjaukts hormonālais līdzsvars un stress. Lai atbrīvotos no pūtītēm zoda rajonā, mēģini mazināt stresu, cik vien iespējams, guli pietiekami un neaizmirsti par fiziskajām aktivitātēm.

Avots:

zvaigžņu tulks

COMMENTS

  • <cite class="fn">Tamāra</cite>

    Labs raksts, vēl var piebilst , ka jāatsakās no trekniem krēmiem un izmantojiet krēmus ar vieglāku konsistenci. Pavasarī jūsu sejas āda parasti ir taukaināka, tas nozīmē, ka āda var pieņemt spēcīgākas kopšanas sastāvdaļas, piemēram, šādu http://face.li kas palīdz uzlabot ādas toni, cīnīties ar akni un samazināt smalkas grumbiņas.

Leave a Comment