Selerija Vese***ai: superprodukts organisma attīrīšanai. 6 receptes iedvesmai

Selerija Vese***ai

Selerija Vese***ai – tā ir bagāta ar kāliju, karotīnu, ēteriskajām eļļām. Pat ja to vienkārši pievieno salātiem, labums Vese***ai ir nenovērtējams.

Turklāt uzturā izmantojams viss augs, sākot no saknēm. Tās ir ļoti smaržīgas, un no tām var pagatavot aromātisku buljonu dārzeņu zupām.

Tikai viens padoms: saknes labāk likt jau verdošā ūdenī un vārīt slēgtā traukā, turklāt ūdens katlā jāielej tik, lai tas saknes pilnībā pārklātu. Ļoti garšīgi un veselīgi ir seleriju kāti: tos var gan sautēt, gan pievienot salātiem. Bet lapiņas, tāpat kā citi zaļumi, noder visiem salātiem.

Lasi vēl: Kāju vēnu problēmas: pievērs tām savu uzmanību laicīgi!

Nākamajā lapā uzzini vairāk par selerijas dziednieciskajām īpašībām!

 

Otra neatņemama selerijas vērtība ir dziednieciskās īpašības. Pirmkārt, tā teicami noņem iekaisumus, ādas kairinājumus. Ja uz ādas parādījusies čūliņa, pilnīgi pietiek paņemt pāris selerijas zariņu, noskalot un pielikt sāpošajai vietai. Savukārt ar svaigi spiestu seleriju sulu tiek ārstēta pat alerģijas izraisītā nātrene. Pret dažādām ādas kaitēm, kā arī apdegumiem, var pagatavot šādu vienkāršu ziedi:

* svaigus zaļumus samaļ gaļas maļamajā mašīnā un sajauc vienādās daļās ar kausētu sviestu.

 

Selerija Vese***ai: Seleriju sula lieliski attīra As**is un ārstē pat visnepakļāvīgākās ādas kaites.

Tā labi sader ar nātru un pieneņu sulu. Ār*tēšanās shēma ir šāda:

No rīta – vieglas brokastis. Stundu pēc tām jāizdzer pusglāze nātru sulas, vēl pēc stundas – pusglāze seleriju sulas. Tā atkārto 3 reizes ik pēc trim dienām. Ļoti veselīga seleriju sula ir kopā ar burkānu sulu. Par šādu ārstēšanos ļoti pateicīgas būs aknas un žultspūslis. Arī bronhiālajai astmai nāksies atkāpties no iekarotajām teritorijām. Jāpiebilst, ka selerija pozitīvi ietekmē ūdens un sāļu maiņu organismā.

Ļoti ieteicama selerija ir visiem, kuri sirgst ar podagru, un vīriešiem potences stiprināšanai.

Pats vienkāršākais līdzeklis ir selerijas uzlējums:

* sasmalcinātu sakni aplej ar 1 litru verdoša ūdens, 8 stundas nostādina, tad izkāš un lieto pa 1–2 ēdamkarotēm 3–4 reizes dienā. Uzlējums palīdz arī pret kuņģa un nieru kaitēm.

Nedaudz sarežģītāk pagatavojams, toties iedarbības ziņā efektīvāks ir cits līdzeklis:

* aptuveni 100 g svaigas sasmalcinātas saknes aplej ar 1 litru sarkanvīna (var izmantot gan sauso, gan stiprināto), uzkarsē līdz viršanai (nevāra). 15–20 minūtes karsē ūdens peldē un 7–10 dienas nostādina. Lieto pa 50 ml 3–4 reizes dienā, ieteicams – 30–35 minūtes pirms ēšanas. Pagatavotais daudzums paredzēts vienam ārstēšanās kursam.

 

Selerija Vese***ai! Labs palīgs selerija ir arī diabētiķiem:

* sasmalcina un sajauc selerijas lakstus un sakni. Uz 20 g maisījuma ņem 200 ml ūdens, vāra 15 minūtes, tad lakstus izņem un atlikušo šķidrumu ar saknēm vāra vēl 15 minūtes. Pēc tam novārījumu atdzesē un lieto pa 2 ēdamkarotēm 3–4 reizes dienā.

 

Lasi arī: Ātra sirdsdarbība: ko tas liecina par jūsu veselību un kā to risināt

Bez visa minētā selerijai ir vēl pāris nenovērtējamu īpašību. Vasarā daudzi cilvēki, īpaši sievietes, slikti panes karstumu. Lai tā nebūtu, pilnīgi pietiek ar tējkaroti svaigi spiestas seleriju sulas. Agrāk sievas, iedamas lauku darbos, tikai tā mēdza sevi paglābt no tveices: izspieda sulu, nedaudz atšķaidīja ar ūdeni, izdzēra un – uz visu dienu devās sienu vākt, kartupeļus vai bietes kaplēt vai kādus citus darbus darīt.

Visbeidzot – regulāri lietojot seleriju ikdienas uzturā, tā palīdz atbrīvoties no liekā svara – līdz pat 5 kg mēnesī.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu dažas lieliskas receptes ar seleriju

COMMENTS

Leave a Comment