Iekaisumi ir ļoti izplatīti, tomēr mēs tiem pievēršam pārāk maz uzmanības – bieži vien nemaz nezinām, ka mums ir radies iekaisums un slikto sajūtu “nogrūžam” uz ko citu.
Ir konkrēti produkti, kas veicina iekaisuma rašanos dažādās ķermeņa daļās, tādēļ mēs tev iesakām no tiem izvairīties vai arī ievērojami ierobežot šo produktu lietošanu uzturā.
Pārstrādāta pārtika
Šādā pārtikā ir ķimikālijas, kas organismā var izraisīt iekaisumu.
Alus
Alkohola uzņemšana nodara pamatīgu ļaunumu mūsu locītavām. Cilvēkiem, kuri regulāri dzer alu, pastāv lielāks reimatoīdā artrīta un podagras risks.
Rafinēts un mākslīgais cukurs
Cukuri organismā var atbrīvot citokīnus, kas ir pirmais iekaisuma cēlonis.
Rafinēti graudi un milti
Lai šādi produkti neizraisītu iekaisumus, aizstāj tos ar pilngraudiem, mandelēm un kokosriekstu miltiem.
Lasi vēl: Produkti, kurus nevajadzētu uzglabāt ledusskapī – nekādu sīpolu, tomātu un kartupeļu!
Olas
Olu lietošana uzturā var izraisīt prostaglandīnu attīstību, kas var novest pie nopietniem organisma iekaisumiem.
Piena produkti
Arī piena, siera, jogurta un sviesta lietošana uzturā organismā var izraisīt iekaisumus, tādēļ ārsti iesaka no šādiem produktiem izvairīties vai arī stingri ierobežot to uzņemšanu.
Ātrās ēdināšanas restorānu pārtika
Mēs visi zinām, ka tā ir pati briesmīgākā pārtika, ko mēs varētu izvēlēties. Tajā ir ļoti daudz toksīnu, kas var novest pie nopietnām veselības problēmām – un viena no tām ir spēcīgi iekaisumi, no kuriem ir grūti izārstēties.
Avots: gofitstayfit.com