Šie ēdieni palīdzēs tev atbrīvoties no menstruālajām sāpēm

 

Ingvers

Ingvera tēja palīdz samazināt vēdera lejasdaļas krampjus. Kādā pētījumā, kurā piedalījās 150 sievietes, tika noskaidrots, ka pirmajās trijās menstruāciju dienās, dzerot ingvera tēju, tā palīdz samazināt sāpes tikpat efektīvi kā mefenamskābe vai ibuprofēns.

Lasis

Pētījumos pierādīts, ka sievietēm, kuras uzturā lieto daudz omega-3, mēnešreizes noris vienkāršāk. Treknās zivis (lasis, forele, sardīnes, makrele) satur pretiekaisuma taukskābes.

Steiks

Sarkanā gaļa ir labākais dzelzs avots, ja tev ir smagas menstruācijas, tas ir tieši tas, kas organismam vajadzīgs. Bieži vien šajā laikā sievietēm ir dzelzs trūkums, par to liecina bezspēks un nogurums.

Zaļo lapu dārzeņi

Tie noteikti nav tavu vēlmju augšgalā, tomēr kāpostu salāti, spināti un brokoļi satur daudz magnija, tas palīdz samazināt muskuļu spazmas un palīdz atslābināties.

Dabīgais probiotiskais jogurts

Tas satur daudz kalcija. Kā zināms, kalcijs atvieglo menstruālo krampju stiprumu.

Tumšā šokolāde

Šajā laikā ir pilnīgi normāli vēlēties šokolādi, tomēr pārlieku liels daudzums cukura var pasliktināt menstruāciju spazmas. Lieto uzturā tumšo šokolādi, tā satur daudz mazāk cukura kā piena un baltā šokolāde. Tajā pašā laikā tā pilnībā apmierinās tavas tieksmes pēc saldumiem – papildus tā ir lielisks magnija avots.

Saulespuķu sēklas

Tās ir bagātas ar E vitamīnu, kas palīdz mazināt krūšu sāpīgumu un menstruālos krampjus.

Avots: womansday.com

Leave a Comment