Šie ir viskaitīgākie produkti, kurus tu regulāri lieto uzturā

Kaitīgākie produkti

1. Šokolādes batoniņi un dažādas konfektes

380

Diennakts cukura deva ir ne vairāk 50 g, kas atbilst 10 tējkarotēm cukura. Pie pastāvīgas šīs normas pārkāpšanas Jūs riskējat iegūt tādas Sli**bas kā aptaukošanos, diabētu un, protams, arī zobu problēmas. Svarīgi ir atcerēties to, ka kārtējo cukura devu mēs neuzņemam tikai ar tējkaroti cukura, kas tiek pievienota tējai, bet gan ar daudziem citiem produktiem, kurus lietojam uzturā, jo cukurs ir gan jogurtā, gan maizē, gan mērcēs un, protams, daudzos citos produktos. Tieši šeit arī slēpjas šokolādes batoniņu kaitīgums, jo tie jau satur visu pieļaujamo diennakts cukura devu, pie tam tie satur arī dažādus stabilizatorus, garšas pastiprinātājus un konservantus. Ja tomēr esat liels saldumu cienītājs un bez tiem nu nekā, tad šokolādes batoniņus ir ieteicams nomainīt pret tumšo šokolādi, kā arī nekādu kaitējumu nenesīs sukādes un medus, un var taču arī mājas apstākļos pagatavot ļoti garšīgas un veselīgas konfektes no dabīgām sastāvdaļām!

2. Cepti kartupeļi un kartupeļi frī 

477

Par frī kartupeļu kaitīgumu zina jau daudzi. To pagatavošanā izmanto kartupeļus, kas ir ģenētiski modificēti, jo tādējādi tie ir lielāki, bet, neskatoties uz to, vislielākā uzmanība tiek pievērsta tieši kaitīgajam gatavošanas procesam – šo kartupeļu pagatavošanai izmanto zemākās kvalitātes eļļu, kas tiek lietota vairākkārt, bet šādā eļļā sāk nosēsties kancerogēnas vielas. Ja runājam par kartupeļiem, kas tiek cepti mājās, tad nevajadzētu aizmirst to, ka kartupeļi – tā ir ciete, kura, regulāri to lietojot, var nelabvēlīgi ietekmēt Jūsu figūru, bet tandēmā ar eļļu tā paliek vēl bīstamāka fiziskajai formai un Vese***ai kopumā. Uz visiem laikiem atvadīties no tik populāra ēdiena kā cepti kartupeļi nav obligāti, taču centieties ar tiem nepārspīlēt. Nomainiet tos pret veselīgiem mazkaloriju dārzeņiem – cukīni, baklažāniem vai dažāda veida kāpostiem. Par kartupeļiem frī gan labāk aizmirst – organisms Jums par to būs tikai pateicīgs!

3. Desas un cīsiņi 

574

Nav vērts naivi ticēt tam, kas rakstīts uz iepakojuma par to, ka šo cīsiņu vai desas ražošanā ir izmantotas tikai dabīga gaļa bez  sojas un citiem apšaubāmiem ingredientiem. Patiesība ir tā, ka jebkurš šīs kategorijas produkts, galvenokārt, satur gaļas pārpalikumus, ādu, skrimšļus, taukus, soju, visus iespējamos konservantus, krāsvielas, aromatizatorus un biezinātājus. Regulāra šo produktu lietošana ar laiku noved ne tikai pie problēmām ar lieko svaru, bet arī pie sirds un As**svadu slimībām, nemaz nerunājot par onkoloģiskām slimībām. Kā veselīgu alternatīvu desai, kuru liekam uz maizes, var izmantot vistas vai tītara gaļu, kā arī mazsālītu lasi.

4. Popkorns

664

Likās, ka kukurūza, kas tiek izmantota, lai pagatavotu šo našķi, ir visai vērtīga, jo, lai gan bagāta ar kalorijā, tā satur daudz vitamīnu un minerālu, tomēr arī popkorns ir nonācis šajā kaitīgo produktu sarakstā. Lieta tāda, ka, lai to pagatavotu, tiek izmantota eļļa, cukurs, karamelizatori, sāls un garšas pastiprinātāji. Vienā popkorna porcijā šo sastāvdaļu daudzums būtiski pārsniedz ieteicamo diennakts devu, kas cilvēkam tiek rekomendēta. Tāda cukura daudzuma uzņemšana vienā reizē var izsaukt glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs, bet sāls – novest pie paaugstināta arteriālā spiediena un nieru pārslodzes. Ja Jums arī ir tik nepārvarama vēlme kaut ko “pagrauzt” pie kādas filmas, tad arī ābols var izrādīties gana labs šim procesam vai arī pagatavojiet kādu veselīgu uzkodu mājās, jo tas nemaz nav tik grūti!

5. Mērces 

763

Vēloties dažādot ierasto ēdienkarti, daudzi izvēlas ēdienam pievienot gatavās mērces, kas ir nopērkamas vietējā lielveikalā. Pašas populārākās, protams, ir majonēze un kečups, taču ne dabīgas olas, ne tomātu to sastāvā noteikti nav. Dzenoties pēc jaunas garšas, mēs iegūstam tikai organismam tik bīstamās transtaukskābes, cukuru, emulgatorus un konservantus. Papildus kaitējumu rada arī pats plastmasas iepakojums, kuru daudzi ražotāji izmanto stikla iepakojuma vietā, jo pastāv iespēja, ka var notikt kāda ķīmiska reakcija, kuras rezultāta produkts var kļūt arī toksisks. Vislabākais būtu aizmirst par visām šīm gatavajām mērcēm un atcerēties, ka vislabāk ēdiena garšu var uzlabot ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, kas spēj piešķirt ēdienam ne tikai lielisku garšu, bet arī aromātu.

Leave a Comment