Šie labākie paštaisītie mēslošanas līdzekļi atgriezīs dzīvību pat sausam krūmam

Ziedi ir viens no spilgtākajiem mūsu planētas rotājumiem. Iespējams, tāpēc cilvēki tos sāka audzēt ne tikai savos dārza gabaliņos, bet arī mājās. Ir patīkami, ja aiz loga ir sniegputenis, un uz palodzes uzzied puķes.

Daudzi istabas floras pārstāvji rotā interjeru, attīra gaisu, absorbē kaitīgos piemaisījumus, izdala ēteriskās eļļas un fitoncīdus. Veselīgus, skaistus un sulīgi ziedošus augus ir grūti izaudzēt bez dabīgas barības.

Nepieciešamība barot telpaugus galvenokārt ir saistīta ar to nelielo barības krājumu platību. Pat tad, ja esat nesen pārcēlis savu augu lielākā podā, pēc dažiem mēnešiem tam joprojām būs nepieciešama papildu barošana. Izņēmums ir augi miera periodā: tiem īslaicīgi nav nepieciešama papildu barošana.

Lēna augšana, vāji, iegareni stublāji, nokarenās lapas un nevēlēšanās ziedēt ir signāli, ka mājas puķes jāsāk barot pēc iespējas ātrāk. Augus līdz šādam stāvoklim labāk nenovest. Kādi dabīgie mēslošanas līdzekļi ir labāk piemēroti šim nolūkam?

Vārīta kafija un tēja

Nākamreiz, izdzerot tasi aromātiska dzēriena, neizlejiet kafijas biezumus, bet samaisiet tos ar augsni podā. Pateicoties šai metodei, augsne kļūs irdena un vieglāka, augsnes skābums palielināsies un tajā būs vairāk skābekļa. Ja stādāt tomātus, noteikti pievienojiet augsnei humusu, tie to mīl.

Jūs varat izmantot arī tējas novārījumu, lai pabarotu puķes. Uzvārīta tēja patiešām uzirdina augsni podā, padarot to vieglu un gaisīgu. Taču tā arī piesaista skudras un mušas.

Cukurs

Pirms laistīšanas vienmērīgi pārklājiet augsnes virsmu ar 1 tējkaroti cukura. Vai arī atšķaidiet 2 tējkarotes cukura glāzē ūdens. Šādu istabas puķu barošanu var veikt ne biežāk kā reizi nedēļā.

Cukura piebarošana ļoti patīk visu veidu fikusiem. Cukurs ir labvēlīga augsne puvei, baktērijām un pelējumam, tāpēc vajadzētu atturēties no šīs metodes izmantošanas pārāk bieži.

Lasi vēl: Pārtrauciet valkāt šīs krāsas blūzes, ja nevēlaties no ziedošas dāmas kļūt par vecu tantiņu

Sīpolu mizas

Pazīstamo un iemīļoto sīpolu var veiksmīgi izmantot ne tikai kulinārijā. Sīpolu mizas, kā izrādās, ir ļoti efektīvs mēslojums augiem. Turklāt sīpolu miziņu uzlējums satur vielu, kas iznīcina patogēno mikrofloru.

Sīpolu miziņu novārījums palīdz cīnīties ar zirnekļtārpiem, tripsiem un laputīm. Lai to pagatavotu, nepieciešams 1 litrs izžāvētu miziņu un 2 litri silta ūdens. Šo maisījumu uzvāra, cieši nosedz ar vāku un atstāj uz 2 dienām. Pēc tam novārījumu pārtecina, un tas ir gatavs lietošanai.

Raugs

No rauga var pagatavot lielisku augšanu stimulējošu šķīdumu augu barošanai. Raugs satur daudz B grupas vitamīnu, mikroelementu un barības vielu, labvēlīgi ietekmē augu augšanu, veicina šūnu dalīšanos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Pēc rauga ievadīšanas augsnē palielinās mikroorganismu aktivitāte, sāk izdalīties oglekļa dioksīds. Vienkāršākais veids, kā pagatavot rauga mēslojumu, ir izšķīdināt standarta iepakojumu rauga 5 litros silta ūdens. Iegūto šķīdumu izmantojiet paredzētajam mērķim, pirms tas atdzisis. Gerānijām un petūnijām ļoti patīk rauga barošana.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment