1. Ogļhidrāti
Mēs nesakām, ka ogļhidrātus vajadzētu pilnībā izslēgt no sava uztura, vienkārši visam jābūt ar mēru! Vērsiet uzmanību uz to, lai kartupeļi, makaroni un maize nebūtu pamatprodukti Jūsu ēdienkartē, jo šie produkti paaugstina cukura līmeni asinīs, kas organismam pēc tam ir jānodzen, taču, ja tas to nespēj laikā izdarīt, cukurs, kas uzkrājies, palēnina kolagēna izstrādāšanos, bet kolagēns atbild par Jūsu ādas elastību.
2. Cukurs
Dermatologi vienmēr ir vērsuši uzmanību uz saldumu kaitīgumu, jo paaugstināts glikozes līmenis būtiski pasliktina kolagēna un elastāna izstrādāšanos, bet, ja šo vielu izstrāde samazinās, āda kļūst grumbaina un ļengana, tāpēc, ja Jums ir svarīga Jūsu ādas jaunība, samaziniet cukura patēriņu līdz minimumam, lai gan vislabāk, protams, būtu no tā atteikties pavisam.
3. Saldinātāji
Tajos ir ļoti daudz ķīmisku vielu, kas palēnina vērtīgo uzturvielu nokļūšanu ādā, kā rezultātā tā daudz ātrāk sāk novecot.
4. Alkohols
Ikviens ir informēts par alkohola kaitīgo ietekmi uz organismu, it īpaši uz asinsvadiem, kas ir manāms arī uz sejas ādas, kurā ir ļoti daudz mazo kapilāru, tāpēc, bieži lietojot alkoholu, sejas āda kļūst sarkanīga, ļengana un nedaudz pietūkusi.
5. Asas garšvielas
Šīs garšvielas pastiprina asins plūsmu un paplašina asinsvadus, kas ir iemesls tam, kāpēc mēs sākam daudz intensīvāk svīst. Uz sejas šādā gadījumā var parādīties tāds kā asinsvadu sietiņš, taču mērenā daudzumā šīs garšviela sir visnotaļ vērtīgas.