Sievietēm vienkāršāk atmest smēķēšanu, nekā vīriešiem

Izmeklēšanas procesā  par cilvēka smadzeņu reakciju uz nikotīnu, ASV zinātnieki no Jēlas universitātes pieņēma: pretēji pieņemtajam viedoklim , sievietēm vieglāk atmest smēķēšanu , nekā vīriešiem.

Lieta tāda, ka vīriešu un sieviešu organisms dažādi reaģē uz smēķēšanu, tās procesā smēķētājiem un smēķētājām aktivizējas dažādas smadzeņu daļas.

Piemēram, vīrieša organisms daudz ātrāk reaģē uz nikotīnu,  dopamīna- prieka, baudas, jautrības un eiforijas hormona, ātrākas izdalīšanās dēļ. Vīrietim cigarete- tas pats kas narkotikas.

Sievietēm smēķēšanas iemesli drīzāk slēpjas psiholoģiskajos iemeslos, cigaretes palīdz viņām atbrīvoties no negatīvām domām, lai arī padara viņas vecākas.

Līdzīgi pētījumi, pamudina uz domu par zāļu radīšanu, kas spējīgas atbrīvot cilvēkus no kaitīgā ieraduma, vajadzētu izmantot dažādas pieejas. Piemēram, radīt nikotīna aizvietotājus, kas palēnina dopamīna izdalīšanos, ar to pašu iedarbojoties uz tipisku vīrieti smēķētāju un otrādāk.

Cenšaties atmest smēķēšanu, bet neizdodas? Izpildiet mūsu testu un uzziniet, kas jums traucē atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem.

 

Avots: passion.ru

Leave a Comment