Sastāvdaļas:
5 kg gurķu
1 glāze cukura
1 glāze augu eļļas
1 glāze 9% etiķa
3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes sinepju
2 ēdamkarotes maltu melno piparu
2 ēdamkarotes kapātu ķiploku
Pagatavošana:
Gurķus sagriež četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri).
Cukuru sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, sinepēm, pipariem un ķiplokiem.
Iegūto marinādi pārlej gurķiem, visu labi samaisa.
Gurķus tur marinādē 3-4 stundas, periodiski maisot.
Pēc tam tos pārliek tīrās burkās, liek lielā katlā ar siltu ūdeni. Ļauj ūdenim uzvirst un sterilizē gurķus 10-15 minūtes.
Burkas aizvāko ar izkarsētiem vākiem, hermētiski noslēdz, apsedz un ļauj atdzist.
Avots: