Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi. Pikanta receptīte!

Sastāvdaļas:

5 kg gurķu
1 glāze cukura
1 glāze augu eļļas
1 glāze 9% etiķa
3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes sinepju
2 ēdamkarotes maltu melno piparu
2 ēdamkarotes kapātu ķiploku

Pagatavošana:

Gurķus sagriež četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri).

Cukuru sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, sinepēm, pipariem un ķiplokiem.

Iegūto marinādi pārlej gurķiem, visu labi samaisa.

Gurķus tur marinādē 3-4 stundas, periodiski maisot.

Pēc tam tos pārliek tīrās burkās, liek lielā katlā ar siltu ūdeni. Ļauj ūdenim uzvirst un sterilizē gurķus 10-15 minūtes.

Burkas aizvāko ar izkarsētiem vākiem, hermētiski noslēdz, apsedz un ļauj atdzist.

Avots:

aLA

Leave a Comment