Šis ir tas, kas patiesībā tev uzveļ dažus ekstra-kilogramus

Pētot šo problēmu, 14 000 pieaugušajiem tika pajautāts, kā viņi uzskata, kā viņi ieguvuši svara pieaugumu. Tad viņiem tika izmērīts patiesais svara pieaugums laika gaitā, un tas, ko pētnieki atrada, bija pārsteidzoši. 

Tika atklāts, ka tie cilvēki, kuri uzskatīja, ka ir ieguvuši pārāk lielu svaru, patiesībā piedzīvoja atbildes reakciju uz pārāk lielu stresu – kas arī ir tas, kas izraisa svara pieaugumu. 

Tas, protams, sagādā problēmas valstu Vese***as dienestiem, kuri ilgojas pēc aptaukojušos cilvēku skaita samazināšanās. Kā sabiedrību var iedrošināt zaudēt svaru, ja tā nav informēta par tā iegūšanas patiesajiem iemesliem?

Pat saprotot, ka tev ir pārāk liels svars, tas tevi nomāc, parādās lieks stress. Tas arī padara tavu veselību un dzīves izvēles sarežģītākas. Ir daudz cilvēku, kuri, nemaz neēdot pārāk daudz, iegūst lieko svaru, jo, piemēram, pavada nebeidzamas stundas darbā, cenšoties atrisināt dažādas problēmas, kas rada stresu. 

Vienīgais ieteikums, kādu var dot, ir tas, lai cilvēki pieņem Vese***ai draudzīgākus lēmumus. Protams, tajā pašā laikā arī nodarbojas ar sportu, jo tas noņem stresa līmeni. Un nākamreiz, kad priekšnieks tevi gribēs darbā paturēt dažas stundas ilgāk, noteikti atsakies!

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment