Skandāls Lielbritānijā – viesstrādnieki fabrikās sendvičus taisa ar plikām rokām! Bet kā ir Latvijā?

 

beach-beautiful-dress-fashion-girl-Favim.com-319892

Lielbritānijas medijos nopublicētas bildes no ražošanas līnijas Greencore sendviču fabrikā Notigemšīrā. Tajā strādā 2000 cilvēku, no kuriem vairums ir viesstrādnieki. Lielbritānijas iedzīvotājus nepatīkami pārsteidzies fakts, ka visas maizes tiek taisītas un smērētas ar kailām rokām, lai arī izrādās, ka tā tas darīts jau daudzus gadus. Iemesls? Fabrikas vadība uzskata, ak ar kailām rokām ir iespējams daudz labāk sajusts kvalitātes brāķus, jo caur cimdiem darbinieki, piemēram, nespēšot tik labi pamanīt vistas skrimšļus utt.

292FECF300000578-3102876-image-a-87_1432926050909

Neskatoties uz to, ka darbs tiek veikts kailām rokām, tīrības noteikumi esot ĻOTI stingri. Ja kāds no darbiniekiem ar rokām pieskarās savai sejai, tā uzreiz esot jādodas no jauna mazgāt rokas.

Neskatoties uz stingrajiem higiēnas pasākumiem, daudzi Lielbritānijas iedzīvotāji tagad nopietni apsverot, vai turpinās iegādāties tik populārās sendviču maizes. šajā fabrikā saražotā produkcija tiek piegādāta uz teju visā, lielākajām Lielbritānijas lielveikalu ķēdēm. Katru nedēļu te tiek saražoti teju 3 miljoni sendviču.

black-nails-camera-capture-you-fashion-girl-minolta-camera-favim.com-55123

Papildus neapmierinātību radījis fakts, ka vairums no darbiniekiem fabrikā ir viesstrādnieki, tomēr kompānijas vadība norāda, ka viņi gluži vienkārši nespējot atrast vietējos iedzīvotājus, kas būtu ar mieru darīt šo smago darbu.

Lasi arī: 4 Zodiaka zīmes, kuras ir visgrūtāk aizmirst!

Pagaidām atklāts paliek jautājums, kā Latvijā taisa sendvičus. Arī Latvijā tie ir ļoti ieicienīti un tiek ražoti palšā klāstā. Zeltene.lv pagaidām nav saņēmjusi atbildi no nevien ražotāja, par to, kāda ir viņu sendviču ražošanas prakse Latvijā, un vai maizes tiek smērētas kailām rokām! Līdz ko būs atbilde, mēs par to ziņosim!

Avots: Dailymail

COMMENTS

  • <cite class="fn">Iveta</cite>

    tas nu gan ir dumi cepties, ka taisa plikām rokām, skaidrs, kā tad savādāk!!!, ne jau tikai sendvidži, visu ēdamo taisa ar rokām, un tas ir tikai normāli, ciankālijs jau nepielips, bet jebkura dabiskā “kaka” tāpat lido gaisā, dzīvo ūdenī un jebkur citur, mēs dzīvojam vidē, bai nav vienalga, ar ka;du starpnieku mēs to dabonam iekšā…
    bet ja satrauc pati doma, tad gatavojiet mājās paši, vai ēdiet no savu tuvinieku rokām,… ja paši vairs negrib sevi apkalpot, nu tad – arī slinkums prasa upurus!

  • <cite class="fn">Smalkā</cite>

    Varētu padomāt, ka smalkajos restorānos kāds gatavo ar cimdiem rokās. Kaut vai Mārtiņš Rītiņš vai Sirmais – kad viņiem rokās redzēti cimdi ???? Un viņi, protams, uzreiz skrien mazgāties, ja pieskaras sejai :):):)

  • <cite class="fn">Samanta</cite>

    ne es uzkatu ka tas nau normali,jo paskatoties uz higenu ta nau ka vini tur raksta ka loti stingri ievero,,,jo UK nau nevienas arsta komisijas jaiet lai stradatu tadas fabrikas, tur tiek pienemti visadi gan slimi gan veseli(un nevienam uz pieres nau rakstits ar ko vins slimo) bet LV lai ietu kur stradat ir jaiziet arsta komisija,,,

    • <cite class="fn">tā viš i</cite>

      tās ārsta izziņas ir smieklīgs pasākums,lai tik naudu varētu nokāst,ja tas darbotos tik labi,tad kāpēc anglijā tā nav,tur viss ir diezgan loģiski un pamatoti iekārtots,un cik anglijā ir gadījumi ar saslimšanām kas saistītas ar nehigēniski gatavotu vai iesaiņotu ēdienu!? ir fabrikas kur tādi cimdi vispār ir aizliegti,lai ēdienā neiekļūtu svešķermenis! Slims tu vari palikt jebkurā dienā,saņem ārstu izziņu un pēc 10 dienām saslimsi ar kkādu kaiti un ko tā ārsta izziņa dos!? neko! tukša lapa,tad ir jāpārbaudas katru dienu,pirms darba sākšanas!

  • <cite class="fn">Karīna</cite>

    Vai tad raksta autoram nebūtu jāpārlasa savs teksts pirms tā publicēšanas?? Tik daudz gramatisku kļūdu!!!! Kauns!

  • <cite class="fn">Just me</cite>

    Ak Dievs, ak Dievs, ir fabrikas, kur PAT aizliedz strādāt ar cimdiem..

  • <cite class="fn">zane</cite>

    Anglija nav tādu uzņēmumu ,kur neieverotu higiēnas prasības strādājot uz tadu apjomu .Teikšu vienu – pēc šadas informācijas izplatīšanas uzņēmumam jau jābūt slēgtam . Un arī fakts ir sekojos kad attiecīgajās pārtikas ražotnēs temperatūra kur cilvēki strādā ir zem + 4 grādiem pie kuras mikroorganismi un baktērijas neveidojas . Attiecīgi UK un LV nevar salīdzināt . UK ir izstradāta ļoti pateicīga kompensāciju politika cietušajiem un patērētājiem . Tā kad ja arī kāds saindēsies un noķers vienīgo iespējamo Listerijas baktēriju tad attiecīgi ārstēšanās ir pa velti un kompensācija bus apmierinoša . Un Uzņēmums savu produkciju testē laboratoriski un paši sapakoto produkciju noliek pārbaudei uz realizācijas periodu . Lai būtu pierādījumi . Sekojoši uzņēmumā ir izvietoti Sanitarie līdzekļi kuri obligāti jalieto kailām rokām kas nogalina mikroorganismus un nenodara ļaunumu patērētājam ēdot maizi . Pirms publicēt ko negatīvu butu jaiepazīstas ar uzņemuma darbibu .

Leave a Comment