Sliktākā vieta pasaulē, kur saķert iesnas – indiešu cilts, kur sievietēm degunā ievieto tapas

Deguna tapu ievietošana un tumšo tetovējumu zīmēšana uz Apatani sieviešu sejām ir tradīcija, kas apzīmē pāreju no vienas dzīves fāzes citā. Šis rituāls notiek tiklīdz meitenei sākās pirmās mēnešreizes, kas viņas pārvērš par pieaugušām sievietēm. 

1 2

Apatani cilts dzīvo mazā ciematā Ziro ielejā, dziļi laukos. Viņi ir pazīstami arī kā Trani. Šīs tradīcijas ir izmirstošas, jo neviena sieviete šajā ciltī nav pakļauta pārvērtību rituālam kopš 1970. gada.

3

Tiek uzskatīts, ka vēsturiski šīm dīvainajām pārvērtībām tika pakļautas jau pieaugušas sievietes, tas tika darīts, lai citu ciemu vīrieši nelaupītu viņu sievietes. Katru reizi, kad notika uzbrukums viņu ciltij, sievietes tika sagūstītas, un neviens viņas vairs neredzēja.

4

Apatani cilts vadonis izlēma, ka visskaistākajām sievietēm viņu ciltī būs jānēsā lielas, apļveida deguna tapas, kas zināmas kā yaping hurlo, un tiek ievietotas abās deguna pusēs.

6

Uz sieviešu sejām tika uzzīmēti tumši tetovējumi. Tetovētajai līnijai bija jāsākas sievietes pieres vidusdaļā pie matu līnijas un jābeidzas zem zoda. Tas viss tika darīts cerībā, ka neviens nezags viņu cilts sievietes.

Modernajā ērā deguna tapošana vairs nav veikta un šobrīd vienīgi vecāka gada gājuma sieviešu sejas ir saglabājušas tradicionālo rituālu pēdas.

5

Avots: www.dailymail.co.uk

COMMENTS

Leave a Comment