Smilšu mīklas zvaigznītes ar divām šokolādēm

Sastāvdaļas:

* 75 g gatavo melnās šokolādes lodīšu (to nosaukums ir termoizturīgā šokolāde)

* aptuveni 50 g baltās šokolādes – cepumu apliešanai

* var izmantot gatavu smilšu mīklu, bet var gatavot pats

Smilšu mīklai vajadzēs

* 250 g miltu

* 180 g sviesta

* 2 olu dzeltenumus

* 100 g cukura

* sāls (tik, cik uz naža gala)

PAGATAVOŠANA

Lai taptu mīkla, sviestam jābūt mīkstam, bet ne pilošam. Sviestu kopā ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru rūpīgi satrin ar koka karoti, pamazām pievieno miltus un visu kārtīgi saberž kopā. Izveido mīklas bumbu, to ietin pārtikas plēvē un vismaz stundu (var arī ilgāk, teiksim, visu nakti) patur ledusskapī.

Pirms cepšanas mīklai piejauc melno šokolādi, ātri izrullē. Ar formiņu izspiež cepumiņus. Ieteicams rullēt uzreiz uz cepampapīra, tad nevajadzēs cepumus pārnest uz plāts, atliks tikai noņemt nost lieko mīklu, un saglabāsies perfekta cepumu forma. Viss jādara diezgan ātri, lai mīkla nepaspētu sasilt.

Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini.

Pilnībā atdzisušiem cepumiem uzlej izkausētu balto šokolādi.

Uzmanību! Baltā šokolāde jākausē ļoti izmanīgi, jo pārāk augstā temperatūrā tā sadalās. Tāpēc, tiklīdz šokolāde sāk nedaudz kust, katliņu uzreiz noņem no uguns un maisa, kamēr izkūst pilnībā. Katliņa karstums izkausē šokolādi.

Meistares piebilde

No šā daudzuma var pagatavot aptuveni 30 cepumiņu.

Ja izmanto tā dēvēto termoizturīgo šokolādi, cepšanas laikā tā neizkusīs un skaisti izskatīsies. Ja vēlas, šokolādes lodītes var bērt vairāk, tad garša būs šokolādīgāka. Mīklai var pievienot arī parasto šokolādi, tad to sarīvē uz rupjas rīves vai sasmalcina ar nazi. Šokolāde gan mīklu iebrūninās, nebūs tik skaisti, bet garšu tas nepavisam nebojās.

36,6 °C konsultante AGNESE VĪDNERE, konditore, mājražotāja

Avots: 

aLA

Leave a Comment