Šokējoši: skarbā patiesība par tuklumu

Lielbritānijā divām trešdaļām iedzīvotāju ir liekais svars. Šodienas norma ir nevis tievs cilvēks, bet gan resns. Toties tam netiek pievērsta pietiekami liela uzmanība, jo tas ir noticis pakāpeniski, un mēs esam pieraduši redzēt cilvēkus ar lieko svaru.

Patiesība ir tāda, ka, ja ģimenē citi cilvēki ir resni, tāpat kā draugu vai paziņu lokā, tad tu arī to redzēsi kā normālu un ļausi sev pieņemties svarā.

Mērena aptaukošanās saīsina dzīves ilgumu par 2 – 4 gadiem, bet smaga aptaukošanas var saīsināt dzīves ilgumu pat par 10 gadiem.

Jo lielāka ir ātro ēdināšanas restorānu daudzveidība, jo lielāks paliek vidējais cilvēka svars. Vecāki ir tie, kuriem būtu jāpieskata savi bērni, jāuzrauga, ko un kā viņi ēd. Veselīgs dzīvesveids ir labas dzīves priekšnoteikums, un ar to ir jāsāk aizrauties jau laicīgi – pirms nav par vēlu.

Bērnībā aptaukošanās ir visbīstamākā, tādēļ laicīgi jau ir jānovērš riska faktori.

Ko darīt?

Pakāpeniski samazināt uzturu, konsultējoties ar ārstu var ievērot arī īpašu diētu, noteikti jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm – ikdienā nepārvietojieties ar automašīnu, labāk ir izvēlēties divriteni vai arī iešanu ar kājām. Lifta vietā izvēlies trepes un garu darba dienu nobeidz ar krosu svaigā gaisā. Lieto arī daudz ūdens, lai tiktu uzmanīts tavs metabolisms – domā par to, ko liec mutē un nepadodies ātro ēdināšanas restorānu vilinājumam.

 

Avots: www.theguardian.com

Leave a Comment