Speciālisti atklāj īsto vecumu, kad sievietēm būtu jādzemdē!

freez

Gaidības ir viens no skaistākajiem dzīves procesiem, kad Tu jūti un zini, ka Tu kļūsi par māti. Daudzas māmiņas šaubās par to, kāds ir labākais vecums, kad dzemdēt. Te būs atbilde!

Laikam ejot, aizvien populārāk sievietēm ir dzemdēt daudz vēlākā vecumā, nekā to darīja viņu mātes un vecmāmiņas. Vai šī tendence ir Vese***ai labvēlīga?

 

Sieviete var nesajust mātes jūtas, kad viņa jau ir brieduma vecumā, tāpēc zinātnieki un ārsti iesaka olšūnu iesaldēšanu līdz 35 gadiem, jo pēc 38 gadu sasniegšanas auglība ievērojami samazinās un daudz sarežģītāks un smagāks būs iznēsāšanas un dzemdību process.

Ideālais vecums bērniņa laišanai pasaulē ir 26 gadi, kad sieviete ir nobriedusi, viņai vēl ir pietiekami daudz enerģijas, lai spētu rūpēties par bērniņu.

Ja sievietes to nolemj darīt ap 44 gadu vecumu, tad ārsti iesaka neizmantot savas olšūnas, jo pastāv liela iespējamība, ka dzemdību laikā var rasties sarežģījumi, kas var ietekmēt bērniņa veselību un pat dzīvību.

Lasi arī: Vīrietis no Islandes grib atņem sievietei no Latvijas bērnu, par kuru iepriekš nelikās ne zinis

Ār*ti stāsta, ka sievietes nav pietiekami labi informētas, jo smeļas iedvesmu un “veiksmīgajiem un laimīgajiem vecāka gadagājuma slavenībām”, kuras ir dzemdējušas vēlāk par 40 gadiem. Visi zina un dzird par slavenībām, kuras ir veiksmīgi dzemdējušas, bet tajā pašā laikā, neviens nezina un neinteresējas par to, kuras un cik daudz slavenības vispār nav spējušas ieņemt vai iznēsāt bērniņu.

Avots: independent.co.uk

COMMENTS

  • <cite class="fn">zemene</cite>

    katra sieviete var pati izvēlēties kad dzemdēt, nu 26 gadi, ir labakais vecums, kad tiešām sievietēm tad lielākoties ir darbs vai izglītība, lai gan ne visām sievietēm tajā laikā ir tik daudz naudas lai var atļauties uzturēt bērnu. Man pašai ir 28 gadi un tik tagad plānoju kopīgo bernu, jo ir stabils darbs un dzīvesbiedrs. Bet arī sievietes kuras dzemdē pirmo bērnu pēc 30 nav sliktākas mātes, un kā katrai sievietei ir veselība. 30 gados sievietei veselība ir laba un normāla sieviete darīs visu lai grūtniecība noritētu labi un ievēros veselīgu dzīvesveidu, lai gan kā nu kurai. Arī apaļīgai sievietei var grūtniecība noritēt labi. Labāk dzemdēt ap 25 un vairāk gadiem nekā tad kad meitenei knapi 18 un nav darbs, bērna tētiņs prom talēs zilājās, un tad lūdz vecaku palīdzīby. Lai gan ir meitenes kuras ir stipras un patstāvīgas māmiņas arī šādā vecumā

    • <cite class="fn">buu</cite>

      Nu man kaut ka paveicies, man jau bija viss savos 18 un tagad meitinjai jau bus 2gadi un neka netrukst,un tetis nav aizmucis. Gribu teikt ka, katra situacija ir savadaka. Bet nu ir visvisadi gadijumi gan lasiti, gan dzirdeti. Katra pati izvelas kad dzemdet,protams izskatot savu veselibas stavokli. 🙂

      • <cite class="fn">nvnbnvb</cite>

        Tu gribēji teikt, ka Tev nekā nebija savos 18 gados. Bija vecāki un vīrietis, uz kuru kakla Tu dzīvoji. Pati knapi skolu pabeigusi, ne profesija apgūta, ne darba pieredze, ne finanses (ne iekrātas, ne ikdienas iztikšanai).
        Bērniem vajag jaunus veākus un vecākiem labāk tiešām ir kļūt jaunībā, kad ir enerģija, izturība. Bet nu nevajag jau teikt, ka viss bija, tāpēc apzināti izvēlējās dzemdēt 18 gados.

        • <cite class="fn">Laiva</cite>

          Vot, šito es nekad neesmu sapratusi. Uz kādu kaklu dzīvoja? Kas tad ir ģimene? Manā uztverē “dzīvot uz kakla” nozīmē slinkot, visu dienu skatīties TV un ēst, bet ne audzināt bērnus.. Tas ir DARBS un uz pilnu slodzi. Un ļoti svarīgs darbs. Kāpēc mūsdienās reti kurš saprot, ka bērni – mūsu tauta – ir stipri svarīgāka par nezin kādām karjerām??

  • <cite class="fn">Mamma</cite>

    Kas tie par “atklājējiem”, kas paziņo šādus “izgudrojumus”? Tas vecums – lai gan šajā gadījumā drīzāk dzīves posms – ir dabas jeb Dieva nolikts, kad sieviete ir spējīga ieņemt, iznēsāt, dzemdēt un izaudzināt bērnu. Tātad fizioloģiski der jebkurš vecums laikā no pirmajām mēnešreizēm līdz menopauzei. Viss pārējais ir sabiedrības stereotipi. Vērtējot no sociālekonomiskajiem aspektiem, mūsdienu Rietumu sabiedrībā neviens vecums nav labs bērna radīšanai. Jo valda uzskats, ka sievietei jātaisa karjera un jāpelna nauda, resp., jāveic vīrieša funkcija.

    • <cite class="fn">Iveta</cite>

      Dieva nav. Daba ir. Liktenis ir – paša sarūpēts. Padomājiet, kurš gribētu piedzimt savai mātei 50 gados… kā var būt tik egoistiski un dumi? Bērnam vajag uzmanību un divu mīlošu vecāku gādību aptuveni 20 gadus, kurš tik lepni par sevi domā, ka nodzīvos līdz 70 gadiem vesels, bagāts, dzīvespriecīgs un spējīgs būt pilnvērtīgs vecāks 20 gadu garumā, ja sāks vēlāk par 30? Jau 40 gados gribās domāt tikai par sevi – ceļot, lietot savu jau uzstrādāto karjeru, jāsāk veselības profilakses un citas paša kvalitatīvas izdzīvošanas pasākumus, nevis ieguldīt savu miesu, veselību, domas, emocijas, naktis un dienas dzemdējot audzinot bērnu – tas ir darbs 24 stundas diennaktī. Un vispār, vai ir pārliecība, ka no tā pussagruvušā ķermeņa vispār var piedzimt vesels bērns?

  • <cite class="fn">Inga</cite>

    Ta kādas muļķības, gribēšu kaut vai 50 gados dzemdēšu un, varu derēt, bērns nebūt nebūs sliktāks par to ko būtu 18 gados dzemdējusi.

  • <cite class="fn">Ihtio</cite>

    Pati daba ir izlēmusi,kad sievietei ir jālaiz pasaulē berns,pēc tam ir klimakss!!

  • <cite class="fn">Imants Parādnieks</cite>

    Hm.. uzzinot “specialistu” pasūtītājus – uzzināsim daudzkā – jauna un “vērtīga”.

    Sorosīdais “Papardzieds” pārskaitās – kad ieteicu šiem bruņojumā ņemt Raiņa domu : “Ik Radība pazīst – Iekāres Priekus! Vien Cilvēks – arī – Atteikšanās Prieku!”

    Rakstu nemaz nelasīju – jo – skat. augstāk minēto!

    “Papardzieds” 4. kl. meitenītei māca – kā rokām netrīcošām gurķīti ieģērbt nu tajā kā viņu tur … Pārkāpjot Satversmes:”Sargāt Tikumību.”

Leave a Comment