“Stockmann” ievieš bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punktu

No šodienas, 29. maija, universālveikala “Stockmann” 1. stāvā, 13.janvāra ielā 8, Rīgā, sāk darboties bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punkts. Tas ļaus nodrošināt ūdens nepieciešamību, kas kļūst īpaši aktuāla vasaras mēnešos, kā arī klientiem izvairīties no lieku plastmasas pudeļu iegādes, tā samazinot plastmasas atkritumu daudzumu. Pieejams būs veselīgs augstākās kvalitātes dzeramais ūdens, kas iegūts, uzstādot sešpakāpju osmozes filtru. Realizējot ilgtspējas programmu, “Stockmann” pārtrauc plastikāta trauku tirdzniecību un šodien nodeva kārtējo, jau trešo, ziedojumu Pasaules dabas fondam.

Apzinoties dzeramā ūdens svarīgo nozīmi ikdienā, turpmāk klientiem tiek nodrošināta bezmaksas dzeramā ūdens pudeles uzpilde. Pielietojot reverso osmozi, kas ir moderna ūdens attīrīšanas tehnoloģija, iegūts tiek augstākās kvalitātes dzeramais ūdens. Tā sagatavošanā netiek izmantoti ķīmiskie reaģenti. Sešpakāpju filtrēšanas procesā ūdens tiek atbrīvots no piemaisījumiem, bet, plūstot cauri mineralizācijas filtram, ūdens uzņem sevī cilvēkam tik nepieciešamos minerālelementus – kalciju, magniju, nātriju, kāliju. Punkta izveidē ieguldīti 4800 EUR.

Dace Goldmane, universālveikala “Stockmann” vadītāja: “2019. gadā turpinām realizēt uzsāktos un ieviešam arvien jaunus ilgtspējas risinājumus. Bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punkta izveide arī ietilpa “Stockmann” ilgtspējas programmā. Īpaši noderīgs tas būs vecākiem, kas iegriežas veikalā kopā ar savu mazuli, riteņbraucējam vasaras tveicē, un kopumā – ikvienam no mums, kam jau par paradumu kļuvis līdzi ņemt savu ūdens pudeli. Lai daba mums teiktu: paldies!, mums jādzīvo videi draudzīgāk. Saskatot skaisto ap sevi, izjūtot sevi kā daļu no dabas, radām harmoniju dabā un cilvēkā. No šīm sajūtām top mūsu atbildības programmas un tās aktīvi realizējam kopā ar “Stockmann” klientiem Latvijā.”

“Stockmann” ilgtspējas programma ir plaša un tā stimulē klientus un darbiniekus izvēlēties Vese***ai un videi draudzīgus risinājumus. Arī “Stockmann” darbiniekiem pieejamas vairākas velosipēdu novietnes, liels akcents tiek likts uz ikdienā lietoto energoresursu, papīra un plastmasas patēriņa samazināšanu. Ikdienā, piemēram, iegādājoties kafiju “Stockmann” pārtikas nodaļā un izmantojot savu krūzi, katrs darbinieks kafiju var iegādāties ar papildu atlaidi.

Ekoloģiska un ilgtspējīga mode ir izvēle, ko “Stockmann” prezentē plašā zīmolu klāstā, piedāvājot savu zīmolu “A+More”, “Cut&Pret”, “Noom”, “Global Essentials”, “Cap Horn”, “Bodyguard”, “Bogi”, “Cube Co” izstrādājumus, kas ražoti no dabiskiem, augstas kvalitātes, izturīgiem materiāliem. To vidū – organiskā kokvilna un vilna, linocels, tencels, pārstrādāts poliesters un citi atbildīgi iegūti izejmateriāli.

Punkta atklāšanā piedalījās arī raidījuma “Te!” seja, pasākumu vadītāja un modele ar viedokli – Māra Sleja, kas uzsvēra iespēju sava dzeramā ūdens pudeli uzpildīt riteņbraucējiem. Radio personība un dziedātāja Marta Grigale akcentēja ūdens svarīgumu ikdienā un vasarā, īpaši, esot ārpus mājas ar mazu bērnu. Savukārt šefpavārs un TV raidījuma “Gatavo dabā” dalībnieks Renārs Purmalis novērtēja iespēju kārotu augli nomazgāt un lietot nekavējoties.

Par “Stockmann”

“Stockmann”, dibināts 1862.gadā, ir Somijas biržas sarakstā iekļauts uzņēmums, kas nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Tajā ir gandrīz 44 000 akcionāru un aptuveni 7000 darbinieku. “Stockmann” grupas ieņēmumi 2018.gadā bija vairāk nekā 1 miljards eiro. “Stockmann” ir trīs nodaļas – “Stockmann” mazumtirdzniecība, tajā skaitā 8 universālveikali Somijā, Igaunijā un Latvijā, kā arī tiešsaistes veikals Somijā, nekustamā īpašuma pārvaldīšana, kas pārvalda “Stockmann” pašu un nomāto nekustamo īpašumu, kā arī modes ķēde “Lindex”, kas darbojas 474 veikalos 18 valstīs un tiešsaistes veikals 30 valstīs.

Leave a Comment