Neliels sīkums, kas biskvītu padara par biskvītu, nevis par zupu? Gan biskvītu, gan zupas gatavo no jūras veltēm un dārzeņiem, un to pamatā ir krējuma masa.
Čaušeri parasti ir vairāk sautēti vai rupji, bet biskvīts ir biezenis. Biskvītu tradicionāli gatavo no gliemenēm, taču mūsdienās par biskvītu var saukt arī biezeni, kura pamatā ir tomātu biezenis vai krējuma zupa.
Mēs šo kūpinātu laša biskvītu pagatavojām puslīdz biezenī. Mans tēvs pagatavoja šo garšīgo zupu, iedvesmojoties no biskvīta, ko nobaudījām vietējā bistro un vīna bārā. Tik krēmīga un laba!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1/4 glāzes sviesta
1/2 sasmalcināta vidēja lieluma dzeltenā sīpola
1 glāze plāni sagrieztu puravu
1 glāze plānās šķēlītēs sagrieztu sēņu
1 ēdamkarote sasmalcinātu ķiploku
1 glāze gliemeņu sulas
2 līdz 4 karsti kūpināta laša (atkarībā no tā, cik spēcīgu kūpinājuma garšu vēlaties un cik spēcīgi kūpināts ir lasis), sasmalcināts.
2 tasītes konservētu veselu vai sautētu tomātu
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
1/4 tases sasmalcināta svaiga koriandra
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu, plus vēl rotāšanai
Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
Šķipsniņa sasmalcinātu sarkano piparu
1/2 tējkarotes garšvielu (pēc izvēles)
3 ēdamkarotes universālo miltu
1 glāze piena
1 glāze krējuma
3/4 mārciņas laša filejas, sagrieztas 1/2 collas kubiņos.
Sāls pēc garšas
1. Sīpolus, puravus, sēnes un ķiplokus pagatavojiet sviestā:
Sviestu izkausējiet vidēji lielā katlā uz vidējas uguns. Pievienojiet sīpolus, puravus, sēnes un ķiplokus un, bieži maisot, vāriet, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un sēnes ir atdevušas mitrumu, apmēram 7 līdz 10 minūtes.
2. Pievienojiet zupas pamatvielas:
Pievienojiet gliemeņu sulu, kūpinātu lasi, tomātus (tomātus sasmalciniet, kamēr tos liekat zupā), pētersīļus, koriandru, dilles, melnos piparus, sasmalcinātos sarkanos piparus un garšvielas (ja izmantojat). Gatavojiet, līdz tā ir pilnībā uzsildīta.
Lasi vēl: Mana vecmāmiņa šos pīrādziņos gatavo bieži – ļoti vilinoša garša kopā ar sieru un marinētu gurķi
3.Pagatavojiet putru:
Atsevišķā bļodā ieberiet miltus. Lēnām pievienojiet pienu, saputojot ar metāla putotāju līdz viendabīgai masai. Iejauciet krējumu. Iejauciet zupā.
4.Iemaisiet svaigu lasi:
Vāriet vēl 5 minūtes. Pēc piena pievienošanas zupa nedrīkst vārīties.
5. Pagatavošana:
Ja vēlaties, izmantojiet iegremdējamo kastroli, lai sautētu zupu, vai ielejiet daļu vai visu zupu pastāvīgā kastrolī un sautējiet. Sāls pēc garšas.