Sulīgs, ļoti gards un viegli pagatavojams kovboju steiks

Šis garšīgais kovboju steiks ir gards ar sāli un pipariem, un kovboju sviesta savienojums tam piešķir sarežģītību un dūmu piegaršu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Kovboju savienojums:

1/4 glāzes sālīta sviesta

2 tējkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu

1 tējkarote sinepju

1 tējkarote malta svaiga rozmarīna

1/2 tējkarotes kūpinātas paprikas

1 ķiploka daiviņa – sasmalcināta

1 šķipsniņa piparu

Kovboju steiks:

1 liellopa kovboju steiks (ar kaulu)

1 ēdamkarote augu eļļas

1 ēdamkarote sāls

1 ēdamkarote svaigi maltu melno piparu

Pirmais pagatavošanas solis:

Sviesta maisījuma pagatavošanai nelielā bļodā sajauciet sviestu, pētersīļus, sinepes, rozmarīnu, kūpinātu papriku, ķiplokus un piparus. Gaļu izklājiet uz ieeļotās papīra lapas. Ietiniet gaļu vaska papīrā. Atdzesējiet ledusskapī, līdz 30 minūtes vai līdz 1 nedēļai.

Otrais pagatavošanas solis:

Pēc tam steikam ļaujiet 45 minūtes nostāvēties istabas temperatūrā. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 400 grādiem. Novietojiet stiepļu režģi ar foliju izklātā cepešpannā.

Trešais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet eļļu 12 cm čuguna pannā uz vidēji augstas uguns, līdz tā sāk dūmot. Gaļu dāsni apberiet ar sāli un pipariem.

Ceturtais pagatavošanas solis:

Apcepiet steiku pannā, līdz tas labi apbrūnē, 5 minūtes no katras puses. Novietojiet steiku uz režģa sagatavotajā cepšanas loksnē.

Lasi vēl: Ātri un viegli pagatavojams deserts – ābolu un aveņu kraukšķis

Piektais pagatavošanas solis:

Cepiet 45 minūtes vai līdz brīdinājuma termometrs, kas ievietots centrā, uzrāda 135 grādus, lai steiks ir vidēji izcepts.

Sestais pagatavošanas solis:

Novietojiet steiku uz griešanas dēlīša. Pārsedziet ar foliju. Ļaujiet steikam atpūsties 10 minūtes. Temperatūra turpinās paaugstināties, steikam atpūšoties.

Septītais pagatavošanas solis:

Steiku sagrieziet plānās šķēlēs. Uz sagriezta steika virspuses pārlejiet ar kovboju sviesta maisījumu.

 

Leave a Comment