Cita veida ābolu kraukšķis, kas garšo brīnišķīgi. Šo aveņu ābolu kraukšķu recepti es iesniedzu konkursā – šobrīd šī recepte ir NR.1 mūsu ģimenē.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 glāze brūnā cukura
1 ēdamkarote miltu
5 lieli āboli – mizoti, bez serdēm un plānās šķēlītēs sagriezti
1 glāze saldētas avenes
½ glāzes vecmodīgu auzu pārslu
½ glāzes universālo miltu
1 ½ tējkarotes malta kanēļa
¼ tējkarotes sāls
6 ēdamkarotes sviesta
Pirmais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 350 ° grādiem. Visu trauku jau laicīgi ieeļojiet ar eļļu, lai kūka nepieliptu pie trauka.
Otrais pagatavošanas solis:
Lielajā bļodā samaisiet brūno cukuru un 1 ēdamkaroti miltu. Pievienojiet šķēlēs sagrieztus ābolus un avenes; samaisiet, lai pārklājas. Ar karoti visu ieberiet sagatavotā cepamajā traukā.
Lasi vēl: 25 pildījuma iespējas visvieglāk pagatavojamam ēdienam – pildītām olām
Trešais pagatavošanas solis:
Vidēji lielā bļodā samaisiet auzas, 1/2 glāzes miltu, kanēli un sāli. Iejauciet sviestu, līdz kļūst kraukšķīgs. Apkaisiet ābolu maisījumu.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz virskārta ir viegli apbrūnējusi, 50 līdz 55 minūtes. Pasniedziet siltu.
Lai labi garšo!