Ātri un viegli pagatavojams deserts – ābolu un aveņu kraukšķis

Cita veida ābolu kraukšķis, kas garšo brīnišķīgi. Šo aveņu ābolu kraukšķu recepti es iesniedzu konkursā – šobrīd šī recepte ir NR.1 mūsu ģimenē.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 glāze brūnā cukura

1 ēdamkarote miltu

5 lieli āboli – mizoti, bez serdēm un plānās šķēlītēs sagriezti

1 glāze saldētas avenes

½ glāzes vecmodīgu auzu pārslu

½ glāzes universālo miltu

1 ½ tējkarotes malta kanēļa

¼ tējkarotes sāls

6 ēdamkarotes sviesta

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 350 ° grādiem. Visu trauku jau laicīgi ieeļojiet ar eļļu, lai kūka nepieliptu pie trauka.

Otrais pagatavošanas solis:

Lielajā bļodā samaisiet brūno cukuru un 1 ēdamkaroti miltu. Pievienojiet šķēlēs sagrieztus ābolus un avenes; samaisiet, lai pārklājas. Ar karoti visu ieberiet sagatavotā cepamajā traukā.

Lasi vēl: 25 pildījuma iespējas visvieglāk pagatavojamam ēdienam – pildītām olām

Trešais pagatavošanas solis:

Vidēji lielā bļodā samaisiet auzas, 1/2 glāzes miltu, kanēli un sāli. Iejauciet sviestu, līdz kļūst kraukšķīgs. Apkaisiet ābolu maisījumu.

Ceturtais pagatavošanas solis:

Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz virskārta ir viegli apbrūnējusi, 50 līdz 55 minūtes. Pasniedziet siltu.

 

Lai labi garšo!

 

Leave a Comment