Gadās, ka daži no mums dārzeņus neuztver kā pilnvērtīgu ēdienu, ēdot tos tikai kā piedevas.
Esmu sagatavojusi 10 dārzeņu ēdienu variantus, kas mainīs jūsu domas. Ievērojot šīs receptes, jūs varat pagatavot ne tikai gardus našķus, bet arī īstus dārzeņu gardumus!
Cepti ziedkāposti ar siera mērci
Sagatavošana
1.Lai pagatavotu siera mērci, nepieciešams sakult 1/3 glāzes saldā krējuma, 2 ēd.k. rīvēta zilā siera, 1 ēd.k. piena, 2 tējk. majonēzes, 1/8 tējk. sāls un nedaudz melnie pipari.
2.Atstājiet šo maisījumu 30 minūtes.
3.Pēc tam lielā traukā sajauciet 1/2 tase ūdens, olīveļļu un 1/4 tējkarotes sāls un citrona sulas.
4.Pievienojiet tur ziedkāpostu un ievietojiet cepeškrāsnī 20-25 minūtes.
5.Kad kāposti gatavi, pārlej ar sagatavoto mērci.
Ķiploku ķiršu tomāti
Sagatavošana
1.Pārgrieziet ķiršu tomātus uz pusēm un sajauciet ar mērci, kas pagatavota no ķiplokiem, olīveļļas, sāls un pipariem.
2.Novietojiet tos uz cepešpannas un cepiet 20-25 minūtes vai līdz tomāti ir mīksti un smaržīgi.
Cepts cukini ar sieru
Sagatavošana
1.Cukini sagriež gareniski un novieto uz cepešpannas, pēc tam, kad to ieziež ar olīveļļu.
2.Pēc tam nelielā bļodiņā sajauc rīvētu sieru, timiānu, oregano, baziliku, ķiploku pulveri, sāli un piparus pēc garšas.
3.Ar šo mērci pārlej cukini un cep 15 minūtes.
4.Pēc tam apcepiet tos pannā 2-3 minūtes, līdz tie kļūst kraukšķīgi.
Cepti brokoļi ar sieru
Sagatavošana
1.Paņemiet svaigus brokoļus, sagrieziet tos ziediņos un novietojiet uz cepešpannas, kas pārklāta ar olīveļļu.
2.Pieber nedaudz sāli un liek uz 10-15 minūtēm uzkarsētā cepeškrāsnī.
3.Kad kāposti ir gatavi, pārkaisa tos ar rīvētu sieru.
Lasi vēl: 4 Zvaigžņu zīmes, kurām 2025. gads var kļūt par labāko viņu dzīvē
Spināti, fetas siers un kraukšķīgi kartupeļi
Sagatavošana
1.Kartupeļus sagriež mazās šķēlītēs un virsū liek spinātus, visu pārkaisa ar fetu un tad pievieno vēl vienu kartupeļu kārtu.
2.Mazā bļodiņā saputo krējumu, olas, sāli un piparus.
3.Trauku pārlej ar šo mērci, pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
4.Noņemiet foliju un turpiniet cept līdz zeltaini brūnai, vēl 35-40 minūtes.
Cepti kāposti ar pikantu mērci
Sagatavošana
1.Sajauc laima sulu, olīveļļu, ķiplokus, kinzu, sāli un cukuru.
2.Pēc tam sagrieziet kāpostus šķēlītēs un apsmērējiet tos ar olīveļļu.
3.Grilējiet no katras puses 5 līdz 7 minūtes, līdz katras kārtas malas ir viegli brūnas.
4.Pēc tam kāpostus pārlej ar mērci un pasniedz ar laima daiviņām.
Turpinājums nākošajā lapā…