Svara pieaugums – iemesli, kāpēc negaidīti pieaug tavs svars

4. Svara pieaugums – tavam ķermenim trūkst noteiktas uzturvielas

Zems D vitamīna, magnija vai dzelzs līmenis var ietekmēt jūsu imūno sistēmu, samazināt enerģijas līmeni vai mainīt jūsu vielmaiņu virzienā, kas apgrūtina veselīgu dzīvesveidu. Ir iespējams kompensēt enerģijas zudumu uz kofeīna, saldumu un vienkāršo ogļhidrātu rēķina.

Kā to labot: Ja zemu dzelzs līmeni organismā vēl ir iespējams kompensēt, ēdot sarkano gaļu, spinātus vai paaugstināt magnija līmeni pievienojot diētai Brazīlijas riekstus vai mandeles, tad zemu D vitamīna līmeni ir gandrīz neiespējami kompensēt, patērējot pienu vai saņemot pietiekoši daudz saules gaismas.

Ir svarīgi apzināties, ka nepieciešams laiks, lai noteiktu savu optimālo D vitamīna līmeni. As**sanalīzes būtu nepieciešams veikt ik pēc trim mēnešiem, lai ārsts varētu noregulēt nepieciešamo devu.

 

5. Iemesli svara pieaugumam – Tu kļūsti vecāka

Tas ir neizbēgami. Pacienti ar gadiem sūdzas par vielmaiņas palēlināšanos. Cilvēks 40 vai 50 gados vairs nesadedzina tik daudz kaloriju kā 20 gados. Lai liktu vielmaiņai darboties, nepieciešams veikt vairāk vingrojumu un uzņemt mazāk pārtikas. Daži pētījumi liecina, ka sportiskām aktivitātēm ilgtermiņā ir lielāka nozīme svara saglabāšanā, nekā diētai.

Kā to labot: Atceries – ja runa iet par svaru, tad visas kalorijas nav vienādas. Lieso olbaltumvielu ēšana palīdzēs jums sadedzināt kalorijas daudz efektīgāk. No otras puses – ogļhidrātus organisms sadedzina daudz lēnāk un pat uzkrāj ķermenī. Izvēloties zema tauku satura olbaltumvielas un samazinot ogļhidrātus, ir iespējams izvairīties no nevēlamajiem kilogramiem.

 

6. Svara pieaugums – Plantārais fascīts

Muskuļu un skeleta sistēmas traucējumi, tajā skaitā plantārais fascīds, osteoartrīts, ceļgala un gūžas sāpes var novest pie nejauša svara pieauguma. Plantārais fascīts noteikti var piespiest samazināt fiziskās aktivitātes, kas izraisa svara pieaugumu.

Kā to labot: Mainiet savu treniņu programmu – kaulus noslogojošu aktivitāšu vietā izvēlieties  riteņbraukšanu vai peldēšanu. Uzmeklē terapeitu, kas izstrādās tavām individuālajām vajadzībām attiecīgu programmu.

 

7. Svara pieaugums – kušinga sindroms

Svara pieaugums, ko pavada augsts As**sspiediens, osteoporoze, izmaiņas ādas krāsā un kvalitātē, tostarp violetas un sudraba krāsas strijas uz vēdera un sārtus vaigus, var liecināt par jūsu ķermeņa nespēju pārstrādāt uzturvielas tā, kā tam vajadzētu. Iemesls tam ir kortizora veidots audzējs uz viena no jūsu virsnieru dziedzeriem. Viena no pazīmēm ir izteikta tauku uzkrāšanās ķermeņa vidusdaļā, padarot rokas un kājas vēl tievākas.

Lasi arī: Kļūdas, kas noved pie svara pieauguma

Kā to labot: Ja jums ir aizdomas, ka svara pieaugumu nevar novelt uz sliktiem ēšanas paradumiem, medikamentiem, vingrojumu trūkumu, tad tikai ar dažu testu palīdzību, piemēram, urīna un As**sanalīžu, varēs noteikt kortizola līmeni, un tas sniegs jūsu ārstam pavedienu, kas palīdzēs noteikt pareizo diagnozi.

 

Arī interesanti: Kāpēc cilvēki resnē? Svara pieauguma psiholoģiskie iemesli! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Leave a Comment