Tālbraucējs uz apledojoša ceļa pamanīja meiteni un viņu izglāba, bet tikai Slim**cā pamanot meitenes dokumentus viņam iepletās acis uzzinot ko tādu

Vīrietis sapratis, ka viņa steidzami jānogādā Slim**cā. Drēbju viņai praktiski nebija, tikai plāns T-krekls un apakšveļa. Artūrs viņu pacēla un ienesa salonā. Tur viņš maksimāli ieslēdza siltumu un ietina meiteni jakā. Un tad viņš devās uz tuvāko Slim**cu.

Alīna

Pagāja ilgs laiks, līdz apziņa atgriezās pie svešinieces. Pamazām bālā āda sāka palikt dabiskajā nokrāsā, un vīrietis jautāja viņas vārdu. Meitene sevi iepazīstināja kā Alīnu.

Taču viņa nesteidzās atbildēt uz jautājumu, kā viņa gandrīz kaila nokļuva sniega vētrā uz pamesta ceļa. Teica, ka tas ir slikts stāsts, un viņa nevēlas to stāstīt. Artūrs uzstāja, jo viņam vajadzēja zināt vismaz dažas detaļas, kad Pol***ja sāks viņu mocīt ar jautājumiem.

Tad Alīna nolēma īsi paskaidrot sevi. Protams, viņas vārdi to nepadarīja skaidrāku. Kā meitene teica, vīrs un viņa draugi viņu aizveduši uz ceļa. Viņa teica vīram, ka uzņēmums ir bankrotējis, lai gan tas tā nav. Un viņš, būdams uzņēmuma līdzīpašnieks, nolēma no tā atbrīvoties. Alīna nezināja, ko šis lēmums viņam deva. Bet tas ir viss, ko viņa zina. Tikai pateicoties Artūram, viņa izdzīvoja.

Slim**ca

Pa ceļam vīrietis centies saprast, kāpēc viņas vīrs tā rīkojies, taču pie secinājumiem nav nācis. Pēc stundas viņi sasniedza Slim**cu, kur viņš parasti veda savu meitu. Ār*ti nekavējoties aprūpēja pacientu, kura stāvoklis bija smags. Viņas rokas un kājas bija apsaldētas, un vispār viņai bija grūti pēc tik ilgas uzturēšanās aukstumā.

Ār*ts jautāja, kas ir Artūra meitene. Uz ko viņš pastāstīja, kā ir, un paskaidroja, ka viņu redz pirmo reizi. Un viņš vēl nav pieteicies Pol***jai, jo pirmais, ko viņš nolēma, ka viņai nepieciešama mediķu palīdzība. Un tā arī izrādījās. Ār*ts teica, ka pats zvanīs varas iestādēm un lūdza sagaidīt Pol***jas ierašanos.

Ār*ts pasauca Artūru, lai aprunātos. Viņš atklāja, ka šī dāma ir ļoti bagāta un pilsētā zināma persona. Tomēr Artūram nebija ne mirkli doma, lūgt viņai naudu kā atlīdzību par glābšanu. Viņš vienkārši darīja to ko katrs cilvēks darītu – nepabrauca garām.

Pol***ja

Vīrietim nebija ko slēpt, tāpēc viņš palika Slim**cā. Tiesa, viņš nevarēja pateikt neko noderīgu, bet viņam tik un tā bija vismaz jāmēģina kaut ko izskaidrot. Drīz ieradās policists un iztaujāja Artūru. Viņš Pol***jai stāstīja tikai to, ko uzzināja no meitenes. Informācijas bija maz.

Viņš varēja atgriezties mājās pie sievas un meitas. Maša priecājās, ka viņš ir īstajā vietā, un izglāba meiteni no drošas Nā*es.

No rīta viņam zvanīja no Slim**cas ar lūgumu atgriezties. Alīna ļoti vēlējās satikt savu glābēju, un viņš viņai neatteica. Viņa gulēja atsevišķā istabā un uzreiz sāka pateikties Artūram par viņas dzīvības izglābšanu. Protams, viņu samulsināja viņas pateicība. Turklāt viņš nedarīja neko īpašu – viņš vienkārši atradās īstajā vietā īstajā laikā. Viņš īsti nevarēja vienkārši pabraukt garām – jebkurš palīdzēs.

Pateicība

Bet viņa tik un tā pateicās. Viņa uzzināja, ka viņš bieži apmeklē šo Slim**cu kopā ar savu meitu. Viņš sāka viņai stāstīt par Katjas slimību, par to, kā viņi cenšas ietaupīt operācijai nepieciešamo summu. Kad viņš izgāja no palātas, noskaņojums bija slikts. Vīrietis sapratis, ka izglābis svešinieku, taču tajā pašā laikā pats savai meitai palīdzēt nekādi nevarēja. Naudas joprojām nebija pietiekami, un laika praktiski nebija.

Pagāja dažas dienas, un viņš saņēma vēl vienu zvanu no Slim**cas. Šoreiz galvenais ārsts. Viņš stāstīja, ka viņa kontā ienākusi operācijas apmaksai nepieciešamā nauda. Un tagad viņiem atliek tikai ierasties kl**ikā, lai vienotos par laiku un veiktu visas nepieciešamās pārbaudes.

Artūrs bija šokēts. Viņam nebija ne jausmas, no kurienes nāk nauda. Taču viņš saprata, ka pieteikums operācijai jau ir apstiprināts, un nu viņa meitu var glābt. Joprojām neko nesaprotot, viņš kopā ar sievu un Katju devās uz Slim**cu. Meitene nekavējoties tika ievietota palātā un sāka gatavoties operācijai.

Tas viss aizņēma pāris dienas. Un drīz viss ļaunākais palika aiz muguras. Protams, kādu laiku meitai vēl bija jāatgūstas. Bet tagad viņai bija normāla nākotne. Artūrs un Maša bija kopā ar savu meitu, kad viņa pamodās.

Tajā brīdī istabā ienāca arī Alīna. Lai gan vīrietis pat uzreiz neatpazina šajā iespaidīgajā un skaistajā meitenē to nosalušo svešinieci, kuru pirms nedēļas ieraudzīja uz ceļa.

Viņa priecājās, ka meitene jūtas labāk, un tad Artūram atklāja: tieši viņa palīdzēja apmaksāt operāciju. Alīna neko neslēpa – viņa ļoti vēlējās vismaz kaut ko darīt sava glābēja labā. Pateicoties viņam, viņa izdzīvoja. Un viņai bija pietiekami daudz naudas.

Protams, Artūram nebija nekādu savtīgu motīvu, kad viņš palīdzēja meitenei. Viņš tikai gribēja glābt cilvēku, kuram tas bija nepieciešams. Bet liktenis viņam bija laipns. Un par savu labo darbu vīrietis tika pilnībā atalgots. 

COMMENTS

Leave a Comment