Tautas aptieka: Augu līdzekļi pret neirozi, veģetatīvo distoniju un aizdusu

medus_citrons_kiploki
Neirozi izraisa ilgstoši stresi, tādēļ, lai nepieļautu nevēlamas sekas, laikus jānovērš cēloņi.

Vispirms jāpievērš uzmanība uzturam – ļoti svarīgi, lai ēdiens būtu bagāts ar C un B6 vitamīnu.

Daudz to ir ābolos, apelsīnos, upenēs, sīpolos, paprikā, kartupeļos, riekstos, pākšaugos.

Neiroze

Ja stresa pārvarēšanai ar to ir par maz, var dzert māteru uzlējumu:

* ēdamkaroti lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens un nostādina, līdz atdziest. Lieto pa 1–2 ēdamkarotēm 5 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas. Sezonas laikā ļoti ieteicams lietot svaigu māteru sulu – pa 30 pilieniem 3–4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

As**svadu veģetatīvā distonija

Daļa ārstu uzskata, ka As**svadu veģetatīvā distonija nav ārstējama, bet daļa atzīst, ka tā ir patstāvīga Sli**ba, turklāt diezgan bīstama, jo pirmām kārtām distonija dod triecienu As**svadiem. Bet tas nozīmē, ka sitienam ir pakļauta arī sirds-As**svadu un elpošanas sistēma.

Tā kā Sli**bas izpausmju ir ļoti daudz, atbilstīgos medikamentus var ieteikt tikai ārsts. Taču papildus zālēm ieteicams dzert ārstniecības augu uzlējumus un novārījumus.

* Ēdamkaroti vilkābeles augļu aplej ar glāzi verdoša ūdens un 30–40 minūtes nostādina. Dzer kā tēju, pēc garšas saldinot ar medu, cukuru vai kādu saldu sīrupu.

Lasi vēl: Ja tu esi smēķētājs, šīs dzēriens var glābt tavu dzīvību!

* Tējkaroti žāvētu sasmalcinātu citronliānas augļu aplej ar glāzi karsta ūdens, 15 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš, biezumus izspiež un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Lieto pa ēdamkarotei 2 reizes dienas pirmajā pusē. Kurss – divi mēneši. Pēc mēnesi ilga pārtraukuma kursu var atkārtot.

Līdzekļi pret aizdusu

* Ņem litru medus, izspiež sulu no 10 citroniem, notīra 10 ķiploku galviņas un samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc un nedēļu nostādina burkā ar cieši piegulošu vāciņu. Pēc tam lēnām, bez steigas lieto pa 4 tējkarotēm reizi dienā. Ar pagatavoto daudzumu jāpietiek diviem mēnešiem. Lietošanas kursā nedrīkst izlaist nevienu dienu.

* 400 g ķiploku samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Izspiež sulu no 24 citroniem. Visu sajauc, ielej burkā, tā kakliņu apsien ar caurspīdīgu drāniņu un ļauj nostāvēties 24 dienas. Pirms lietošanas sakrata. Lieto tikai vienu reizi dienā – pirms gulētiešanas. Tējkaroti maisījuma izšķīdina pusglāzē ūdens un izdzer. Pēc 10–14 dienām pazūd nogurums un iestājas veselīgs miegs. Šis līdzeklis palīdz ne tikai pret aizdusu, tukliem, novājinātiem cilvēkiem tas uzlabo As**s sastāvu.

Leave a Comment