Tavai greizsirdībai patiesībā ir zinātnisks izskaidrojums!

Pēc jauna pētījuma datiem greizsirdīga uzvedība ir lielākā mērā saistīta ar hormoniem, kā ar tavu nedrošības sajūtu.

Pētījumā piedalījās 220 sievietes, kurām tika parādīti divi citas sievietes attēli. Vienā fotogrāfijā šī sieviete bija redzama ovulācijas periodā, bet otrā bildē viņai ovulācija nenotika. Lūk, arī piemērs (kreisajā pusē redzama sieviete ovulācijas laikā):

screen_shot_2016-02-05_at_1.46.03_pm

No fotogrāfiju aplūkošanas rezultātiem vien zinātnieki atklāja, ka pētījuma dalībnieces, kuru estrogēna līmenis bija sasniedzis augstāko punktu mēneša cikla laikā (tas notiek katru mēnesi – tieši pirms ovulācijas) daudz biežāk sniedza atbildi, ka sieviete ovulācijas periodā izskatās pēc vīru zagles, kura jāuztver kā drauds.

Mūsu sprieduma iemesls: mūsu vēnās plūstošais estrogēns. Šādu efektu zinātnieki novēroja tikai tad, kad attēlu aplūkojošās sievietes bija sasniegušas augstāko hormonu punktu cikla laikā.

Zinātnieki apgalvo, ka saikne starp hormoniem un primāro atbildi atkarīga no konkurences. Mūsu iekšējai alu sievietei nepatīk, ka kāda cita sieviete atrodas vīrieša tuvumā, kad mēs esam bioloģiski gatavas vairoties.

Pagaidām zinātnieki eksperimentu veikuši tikai ar nelielu cilvēku grupu. Lai apstiprinātu rezultātus, šāds pētījums jāveic lielākam skaitam sieviešu. Lai arī sieviete ovulācijas periodā izskatās vispievilcīgāk, zinātnieki atzīst, ka abas bildes izskatās identiskas, tādēļ pētījuma rezultāti var būt vienkāršas sakritības rezultāts. Kā arī pievilcība ir visai subjektīva.

Par spīti visam, pētījums ir visai interesants. Nākamreiz, kad vēlēsies iecirst kādai nagus sejā, atceries, ka šīs sajūtas ietekmē tavs menstruālais cikls – tā ir vēl viena kaitinoša lieta, kuru pievienot sarakstā aiz hormonu svārstībām.

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment