Tēti, tev Rīga būs pateicīga! Ar domu par bērniem atjauno dzimtas namu

Koka ēku renovācijas centrs “Koka Rīga” savā piecu gadu jubilejā pasniedza atzinības zīmi, piestiprināmu pie ēkas ārsienas, ārstam Aivaram Privkam par koka īres nama kvalitatīvo renovāciju. Aivars Privka, atguvis mantojumu, apsaimnieko sava vecvecvectēva litogrāfa Georga Veiherta celtos koka namus Rīgā, Artilērijas ielā 39 un 41 (jauka vieta starp Ziedoņdārzu un Grīziņkalnu) pēc arhitekta Oskara Bāra 1900. gadā apstiprināta projekta.

Lasi arī: Tipiskās dzīves kļūdas Zodiaka zīmēm un veidi, kā tās novērst

Cienot dzimtas īpašumu

“Šajā namā, Artilērijas ielā 41, ir mana bērnības pasaule, te pazīstams katrs stūrītis. Šeit dzīvojot, esmu skolojies un sapņojis kļūt par ārstu. Savu mērķi esmu īstenojis, specializējos ķirurģijā, pēcāk veicu administratīvu darbu, patlaban strādāju par ultrasonogrāfijas speciālistu. Kaut arī bērni jau izauguši, ceru, ka pēc remontdarbu pabeigšanas viņi te atgriezīsies,” stāsta Aivars un uzaicina apskatīt unikālās cara laika istabas, kuras pēc īsa laika tiks pārbūvētas. Viņš teic, ka namā savos skolas un jaunības gados ir dzīvojis dzejnieks Imants Lasmanis. Ievedis pirmā stāva vienā telpā, viņš norāda: “Lūk, šajā viesistabā svinēja kāzas mani vecāki, bija izlikts garš galds, lai sasēdinātu daudzos ciemiņus. Galds ir saglabāts, ceru, ka nākotnē to varēšu izlikt.”

Lasi arī: Jūsu vecumdienas atkarībā no jūsu Zodiaka zīmes

Par nākamo telpu viņš atklāj: “Šaurajā istabiņā bija mana gulta, te mācījos. Dzīvokli paplašināšu,” nama saimnieks ieslīgst pārdomās, “man šis īpašums ir svarīgs kaut vai senču, dzimtas dēļ, kura saistīta ar cara laika Pēterburgu, no kurienes atvestas klavieres, skapis, kumode, spogulis.” Aivara stingrajā apņēmībā jūtams spīts. Viņš parāda senos ģimenes albumus – ar dzimtas piemiņas saglabāšanas apziņu par katru fotogrāfijās redzamo cilvēku prot stāstīt daudz, zina no galvas katra dzīves datus.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment