Tibetas ārsta ieteikumi, kā tikt galā ar dažādām Vese***as problēmām

Sieviete – vējš

Pirmsmenstruālā sindroma pazīmes: nemierīgs miegs, izklaidība, pārmērīga apetīte, aizcietējums, spazmatiskas sāpes.

Risinājums: dažas dienas pirms menstruācijām un to laikā, pievienojiet ēdieniem pēc iespējas vairāk “sildošas” garšvielas – muskatriekstus, kardamonu, ķimenes. Īpaši ieteicams tās lietot no plkst. 8.00 līdz pusdienlaikam, tad atkal no plkst. 19.00 līdz 22.00. Pamēģiniet pagatavot Tibetas tēju ar garšvielām: pāris minūtes vāriet kardamonu pienā, pievienojiet kanēli un ingveru.

Ieteicams gatavot ar sezamu eļļu vai kausētu sviestu. Jebkuru no šiem diviem produktiem varat arī iemasēt ķermeņa daļās, kuras tibetieši mēdz dēvēt par “Vēja vārtiem.” Tie ir plaukstu un pēdu centri, galvas vidusdaļa un iedobīte krūtīs. Ar kādu no iepriekš minētajām taukvielām, kas sajaukta ar muskatriekstu, ieziediet šos punktus no rītiem uzreiz pēc tam, kad pamostaties. Efekts būs jūtams uzreiz – uzlabosies garastāvoklis un miegs.

 

Sieviete – žults

Pirmsmenstruālā sindroma pazīmes: paaugstināts uztraukums, nokaitināmība, agresivitāte, stipras sāpes, dedzināšana, caureja, iekaisumi uz sejas.

Risinājums: Dažas dienas pirms un jau mēnešreižu laikā savā ēdienkartē iekļaujiet kaut ko atvēsinošu – piena produkti ar vidēju tauku saturu, svaigi salāti, augļi, rīsu putras. Īpaši veselīgi šos produktus ēst līdz plkst.16.00. Šajā laikā kuņģa skābes ir visaktīvākās.

Dzeriet tēju no rūgtām zālēm – pienenēm, vībotnēm, biškrēsliņiem. Tos varat atrast aptiekās un specializētajos veikaliņos. Izrādās, ka rūgtuma garša patiesībā atvēsina.

Samaziniet eļļas, ķiploku, sīpolu, piparu un nakteņu dzimtas dārzeņu (tomātu, baklažānu u.c.) lietošanu savā uzturā. Palīdzēs silta vanna ar jūras sāli, baseins vai jebkādas ūdens procedūras, kurās nav pārlieku karsts. Izsitumus uz sejas varat samazināt ar alvejas palīdzību.

 

Sieviete – gļotas

Pirmsmenstruālā sindroma pazīmes: pietūkums, slikta apetīte, vēdera uzpūšanās, slikts garastāvoklis (ir skumji un vientuļi). Sāpes parasti nemēdz būt.

Risinājums: dažas dienas pirms menstruācijām un to laikā iekļaujiet savā ēdienkartē sildošus ēdienus un nedaudz eļļas. Piemēram, putras, sautētus dārzeņus. Uz pāris dienām atsakieties no piena produktiem, no taukainiem ēdieniem, konserviem, kūpinājumiem, sālītiem ēdieniem un sacepumiem. Jūs sajutīsieties daudz atvieglotāka.

No garšvielām labi ir pipari, kas uzlabo gremošanu. Pampumu palīdzēs noņemt zaļais kardamons, kas stimulē nieru darbību (nav ieteicams lietot vairāk par 5 attīrītām kardamona sēkliņām, jo tās spēj novājināt organismu).

Dzeriet tējas no ingvera, citrona un medus. Taisiet sildošas kompreses astes kaula rajonam.

Jums noderēja mūsu raksts? Pastāstiet par to arī draugiem!

COMMENTS

Leave a Comment