Tiesai nodod lietu trīs personu apsūdzībā par viltus ziņu portālu uzturēšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu trīs personu apsūdzībā par huligānismu, proti, par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu un uzņēmumu darbu. Personas uzturēja viltus ziņu portālus.

Saskaņā ar apsūdzību, 2018. gada pavasarī un vasarā dažādās interneta vietnēs personas publicēja nepatiesas ziņas ar tādiem nosaukumiem kā “FOTO: Traģēdija! Tikko Rīgā sabrucis tirdzniecības centrs “Alffa”. Simtiem cilvēki gājuši bojā”, “No cietuma izbēguši divi vīrieši, kuri tiek turēti aizdomās par Slep**vību. Esi uzmanīgs!” un “No Olaines cietuma izbēdzis notiesātais; iespējams, uzturās Rīgā vai Daugavpilī”. Lai radītu ticamu iespaidu, ka šādi fakti ir notikuši, viltus ziņām tika pievienotas uzskatāmas fotogrāfijas un pēc iespējas ticamāk aprakstīti it kā notikušā apstākļi.

Viena persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 231.panta pirmās daļas, divas personas pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Leave a Comment