Pavāri iesaka: 3 Street Food ēdieni, ko pagatavot mājās!

Vasara ir festivālu laiks, un īpašu popularitāti šogad iemantojuši tieši Street Food festivāli. Tāpat variācijas par Street Food jeb ēdienu, kuru pasniedz uz ielas, kļūst par vienu no karstākajām tendencēm arī restorānu ēdienkartēs – ēdiens ir daudzveidīgs, sātīgs un gards. Aicinot to baudīt ne tikai ārpus mājām, bet ienest to arī savā virtuvē, Rimi Gardēži piedāvā trīs receptes, kuras garšas kārpiņām neliks vilties.

“Street Food var būt ļoti dažāds, tāpēc spēj apmierināt pat izvēlīgākā garde?z?a ve?lmes – sa?kot no frite?tiem kartupel?iem li?dz pat visizsmalcina?ta?kajiem e?dieniem, ka? piemēram, austerēm vai oma?ram. Nerakstītais street food likums – uz to nevajadzētu gaidīt ilgāk par 10-15 minūtēm, jo ierasts, ka tas tiek notiesa?ts turpat uz ielas. Ēdienam ja?bu?t gars?i?gam, pa?rsteidzos?am un tādam, ko viegli pan?emt li?dzi. Jāatceras, ka tas nav paredzēts uzglabāšanai ledusskapī, bet gan tūlītējai notiesāšanai. Nekādu citu priekšnosacījumu nav, pārējais ir brīva vaļa fantāzijai!” stāsta Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.

Trīs Street Food receptes, kuras vari pagatavot arī savā virtuvē, piedāvā Rimi Gardēži: šefpavārs Normunds Baranovskis un e?diena ma?kslas kritik?e Signe Meira?ne, kā arī šefpavārs Havjers Grasija.

Cepta ziedka?posta tako

Iesaka Signe Meira?ne, e?diena ma?kslas kritik?e

Nepieciešams:

400 g ziedka?posts

1 liels avokado, saspaidi?ts ar daks?in?u

200 g gurk?u, pla?ni sagriezti

150 g smalki sakapa?ta toma?ta

150 g redi?su, pla?ni sagriezti

12 Rimi Planet tako laivin?as

1 e?d. k. ju?ras sa?ls

2 e?d.k. I love eco tako maisījuma

4 e?d. k. vi?nogu kaulin?u el?l?as (ziedka?postam)

1 te?jk. smalki sakapa?tu maurloku

1 e?d. k. smalki sakapa?tas piparme?tras

2 e?d. k. extra virgin oli?vel?l?as

1/2 laima mizin?as, smalki sari?ve?tas

4 e?d. k. ska?ba? kre?juma

Pagatavošana:

Katla? uzva?ra u?deni. Kad tas sāk vārīties, pievieno sa?li un ziedka?postu (ar zieda dal?u uz leju) un va?ra 10 minu?tes. Tikme?r sakarse? kra?sni līdz 210 gra?diem. Noka?š ziedka?postu, liek uz cepeškrāsns pannas, apslaka to ar el?l?u un uzber gars?vielas (intensīvākai garšai garšvielas ieteicams dārzenī iemasēt). Liek kra?sni? cepties uz 40 min–1 stundu vai līdz tas kl?u?st zeltains. Izn?em un sadala maza?ka?s galvin?a?s. Avokado samaisa ar toma?tu, 1 e?damkaroti el?l?as, sa?li un pipariem. Gurk?us samaisa ar redi?siem, maurlokiem, piparme?tru, sa?li, pipariem un ēdamkaroti el?l?as. Kre?jumu samaisa ar laima mizin?u. Pasniedz tako laivin?a?, pievienojot toma?tus, avokado, salsu, ziedka?postus un kre?jumu.

Tako ar liellopa gal?u

Iesaka Havjers Grasija, šefpavārs

Nepieciešams:

300 g liellopa gal?as

1 burcin?a I Love Eco tako me?rces

1 iepakojums I Love Eco sarkano pupin?u

4 I Love Eco kvies?u tortiljas

100 g ska?ba? kre?juma

4 e?d. k. Selection by Rimi oli?vel?l?as ar rozmari?nu

1 pus?k?i?tis svaiga koriandra

1 laims

Pagatavošana:

Liellopa gal?u sakapā mazos gabalin?os. Uz pannas uzkarse? 4 ēdamkarotes oli?vel?l?as un taja? apcep sakapa?to gal?u, li?dz ta? kl?u?st bru?na. Pievieno tako me?rci un pupin?as un visu karse? aptuveni 10 minu?tes. Atsevis?k?a? panna? uzsilda tortiljas, kuras pilda ar ieprieks? sagatavoto gal?as un pupiņu maisi?jumu. Pasniedz ar ska?bo kre?jumu, koriandru un laima s?k?e?li?ti.

Mandel?u miltu vafeles ar datel?u me?rci

Iesaka Normunds Baranovskis, s?efpava?rs

Nepieciešams:

200 g mandel?u miltu

200 g kvies?u miltu

2 vistu olas

125 g sviesta

250 g piena

100 g u?dens

150 g balta? cukura

1/2 te?jk. sa?ls

1 te?jk. cepama? pulvera

Me?rcei:

200 g Selection by Rimi dateles bez kaulin?iem

1 citrona sula

Uzsilda sviestu, pienu, u?deni, pievieno cukuru un sa?li – maisa, li?dz sviests izkusis. Sakuļ olas. Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri. Samaisa visas mi?klas sasta?vdal?as un cep vafel?u panna?. Sablende? dateles un samaisa ar citrona sulu. Vafeles pasniedz ar me?rci. Var dekore?t ar pu?dercukuru.

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

COMMENTS

Pievienot komentāru